Erişilebilirlik

Kerry Bir Kez Daha Ortadoğu’da


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Malili ile birlikte
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Malili ile birlikte

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry İsrail Filistin barış görüşmelerini yeniden canlandırma çabaları kapsamında, Arap Birliği’nin üst düzey yetkilileriyle biraraya geldi

Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleşen görüşmede, Suriye’de süren kriz ve Mısır’da artan gerginlik konuları da ele elındı.

Dışişleri Bakanı Kerry'nin daha sonra Ürdün Kralı Abdullah’la biraraya gelmesi ve Ürdün’deki Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı ziyaret etmesi bekleniyor. Bu kamp ziyaretiyle birlikte, Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriyeli sığınmacılara zoraki kucak açan Ürdün gibi ülkelerdeki mülteci sorununu inceleyen en üst düzey Amerikalı yetkili olacak.

Bu, 2013’ün başında Dışişleri Bakanı koltuğuna oturan John Kerry'nin göreve geldiği günden beri Ortadoğu’ya yaptığı altıncı ziyaret. Kerry, İsrail-Filistin görüşmelerini yeniden başlatmanın en önemli önceliklerinden biri olduğunu sıklıkla ifade ediyor.

Dışişleri Bakanı, iki tarafın yetkilileriyle geçen ay yaptığı görüşmelerde önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. John Kerry, bu Ortadoğu turunda, İsrailli yetkililerle biraraya gelmeyi planlamıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG