Erişilebilirlik

Kerry Barış Süreci İçin Umutlu Konuştu


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Amman'da Ürdünlü meslekdaşı Nasır Cudeh ile görüşürken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Amman'da Ürdünlü meslekdaşı Nasır Cudeh ile görüşürken

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail ve Filistinli liderlerin son gerginliklere rağmen barış sürecine taahhütlerini yenilediklerini ve görüşmelerde ciddi ilerleme sağlandığını açıkladı

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin görüşmelerinde ciddi ilerleme sağlandığını açıkladı.

Amman’da, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, İsrail ve Filistinli liderlerin, son gerginliklere rağmen, barış görüşmeleri konusundaki taahhütlerini yenilediklerini söyledi.

Kerry, bölgesel liderlerin kapsamlı bir barış anlaşmasının ekonomik açıdan sağlayacağı yararları anladıklarını, barışla birlikte turizm ve ticaret gelirlerinin artacağını bildiklerini kaydetti. Kerry, Ürdün’ün süreçteki katkısını da övdü.

Amerikalı bakan, tarafların üç aydır devam eden görüşmeleri zora soktukları iddiaları gündemdeyken, Amman’da Mahmud Abbas’la iki kez görüştü. Kerry bir gün önce de iki kez de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile biraraya geldi. Kerry, Cuma günü Kudüs’te Netanyahu ile bir kez daha görüşecek.

Filistinli yetkililer, İsrail’in barış anlaşması sonrasında kendilerine devredilmesini bekledikleri yerlerde hala yerleşim birimleri inşa etmesinden şikayetçi. Netanyahu ise Filistinliler'in suni krizler yarattığını öne sürüyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika’nın yerleşim birimlerinin “meşru olmadığı” görüşünü tekrarladı ve barış için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti.

Kerry, Ürdün’den sonra Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir ve Fas’ı ziyaret edecek.

Kerry Barış Süreci İçin Umutlu Konuştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG