Erişilebilirlik

Kerkük'te Bombalı Saldırı


Iraklı yetkililer Kerkük’de bir intihar bombacısının polis kılığına girmiş silahlı kişilerle birlikte bir polis merkezine saldırarak en az 15 kişiyi öldürdüğünü ve 150’yi aşkın kişiyi yaraladığını bildiriyor.
Kerkük Valisi Necmeddin Kerim Amerika’nın Sesi’ne yaralılardan 40'nın hala hastanede yattığını ancak yaralarının hafif olduğunu açıkladı.

Bazı haberlerde bomba yüklü bir aracın patlatıldığı saldırıda ölü sayısının otuzun üzerinde önesürüldü. Yetkililer patlamada çevredeki binalar ve dükkanların hasar gördüğünü de söyledi.

Araplar, Kürtler ve Türkmenlerin birlikte yaşadığı Kerkük, merkezi hükümet ile özerk Kürt bölgesi arasında petrol ve toprak konularında süregelen uyuşmazlığın merkezini oluşturuyor. Bağdat hükümetinin üç ay önce Kerkük gibi uyuşmazlık bölgelerine asker sevketmesinden beri intihar saldırıları artmış bulunuyor.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak el-Kaide ile ilişkili Sünni militanlar Şii Başbakan Nuri el-Maliki’nin hükümetini zayıflatmak ve mezhep çatışmalarını körüklemek amacıyla güvenlik güçlerine sık sık saldırılar düzenliyor.
Kerkük‘de çeşitli silahlı gruplar faaliyet gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG