Erişilebilirlik

Kenya’da Rehine Operasyonu


Kenya’daki silahlı alışveriş merkezi baskınında rehin tutulan kişileri kurtarmak için başlatılan operasyonda rehinelerin büyük kısmının kurtarıldığı bildiriliyor

Olay yerindeki görgü tanıklarından rehinelerin tutulduğu alışveriş merkezinden duman yükseldiği ve ard arda silah seslerinin geldiğini bildiriyor.

Kenya İçişleri Bakanı saldırganların neredeyse abluka altına alındığını ve rehinelerin büyük bölümünün kurtarıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı, operasyon sırasında iki silahlı saldırganın da öldüğünü söyledi.

Kenya güvenlik güçleri, başkent Nairobi’deki alışveriş merkezinde radikal İslamcı örgüt mensupları tarafından düzenlenen ve iki gündür süren saldırıyı sona erdirmeye çalışırken daha fazla rehinenin serbest bırakıldığını bildiriyor.

Başkent Nairobi’deki lüks bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda Kenya Kızılhaç’ı Cumartesi şu anda kadar 69 kişinin öldüğünü bildiriyor. 175 kişinin de yaralandığı silahlı alışveriş merkezi baskınında 65 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Operasyon sonrası kaç rehinenin kurtarıldığı, kaçının alışveriş merkezinde rehin tutulduğu bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG