Erişilebilirlik

Kenya'da El Şebab'ın Kanlı Üniversite Saldırısı


El-Şebab militanlarının Somali sınırı yakınlarındaki Garissa Üniversitesi’ne düzenledikleri silahlı saldırıda en az 70 kişi öldü; kurtarma operasyonu sürerken yüzlerce öğrencinin rehin tutulduğu bildiriliyor

Kenya içişleri bakanı el- Şebab militanlarının ülkenin kuzeydoğusunda Somali sınırı yakınlarındaki Garissa Üniversitesi’ne düzenledikleri silahlı saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bakan Joseph Nkaissery bu açıklamayı güvenlik güçleri başkent Nairobi’nin 370 kilometre doğusundaki üniversite kampüsünü saldırganlardan temizlemeye çalışırken yaptı. Bakan, kurtarma operasyonunu yoğunlaştıran güvenlik güçlerinin iki saldırganı öldürdüklerini de bildirdi.

Üniversitede öğrenim gören 815 öğrenciden 280’inin nerede olduğunun bilindiğini, diğer öğrencilerin yerlerini tespit etmek için çalışmaların sürdürüldüğü bildiriliyor.

Saldırının sorumluluğunu El Şabab terör örgütü üstlendi. İslamcı militanlar, yaptıkları açıklamada, saldırının, Kenyalı askerlerin Somali’de savaşmasına misilleme olarak düzenlendiğini bildirdi.

Bir başka sözcü ise Fransız Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada amaçlarının El Şebab’a karşı olanları öldürmek olduğunu duyurdu.

Görgü tanıklarına göre saldırganlar öğrencilere Müslüman mı yoksa Hıristiyan mı olduklarını soruyor. El Şabab sözcüsü tüm Müslüman öğrencileri serbest bıraktıklarını, Hıristiyan öğrencilerinse yurt binalarından birinde rehin tutulduğunu söyledi.

Polis, kampusa giren saldırganların etrafa gelişigüzel ateş ettiğini söylüyor. Görgü tanıkları, dört ya da beş saldırgan gördüklerini bildiriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG