Erişilebilirlik

Kenya'da El-Kaide Tehdidi Hortladı


Kenya'da El-Kaide Tehdidi Hortladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

El Kaide’nin,1998’de Amerikan Büyükelçiliği’ne düzenlediği ve 200'den fazla kişinin ölümüne yolaçan bombalı saldırısından sonra, Kenya ikinci kez tehdit altında. Kenya’nın doğusunda El Şabab örgütü çoğu üniversite öğrencisi 148 kişiyi öldürdükten sonra, daha çok kan döküleceği tehdidinde bulundu

Ülke tarihinin en korkunç ikinci saldırısının ardından yetkililer, güvenlik önlemlerinin arttırılacağını açıkladı. Ancak öğrenciler saldırı sırasında önemli güvenlik boşlukları olduğunu söylüyor.

El Şebab militanları, üniversite kampüsüne Perşembe sabahı saldırmış ve herhangi bir ayrım gözetmeden ateş açmıştı. Görgü tanıkları, saldırganların daha sonra Hıristiyanlar’a ateş etmeye devam ederken, Müslümanlar’ı serbest bıraktıklarını söylüyor.

Kenya İçişleri Bakanı, olayla ilgili olarak şu ana kadar 5 kişinin yakalandığını ve soruşturma ilerledikçe, elde edilen bilgileri paylaşmaya devam edeceğini bildirdi.

Kenya güvenlik güçleri, 15 saat süren bir operasyon sonrasında 500’den fazla öğrenciyi saldırganlardan kurtardı.

Kenya istihbaratı, El Şebab’ın ülkenin önde gelen üniversitelerinden birine saldırmayı planladığı yolunda daha önceden ihbar almış. Ancak bazıları, buna rağmen güvenlik önlemlerinin yetersiz kalmasından şikayetçi.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, teröristlerin cezalandırılacağı konusunda söz verdi. Kenyatta, saldırıya herhangi bir şekilde katılanların yakalanmasında yardımcı olan herkese ödül verileceğini de açıkladı.

Başkan Barack Obama da, saldırıların “korkunç ve üzücü” olduğunu söyledi. Obama, Kenya Cumhurbaşkanı’nı arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü iletti ve Temmuz’da Nairobi’yi ziyaret edeceğini söyledi.

El Şebab, düzenlenen saldırının Kenya ordusunun Somali içindeki örgüt üyelerine karşı yürüttüğü operasyonlara misilleme olduğunu bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG