Erişilebilirlik

Kenya'da El Şebap'tan Otobüse Kanlı Baskın


Kenya’nın kuzeybatısında bir otobüse pusu kurup, gayrimüslim 28 yolcunun öldürülmesi olayını Somalili şeriatçı örgüt el Şebap üstlendi.

Örgüt yayınladığı açıklamada, saldırının Kenya güvenlik kuvvetlerinin Mombasa’da camilere düzenlediği baskınlara misilleme olduğunu bildirdi.

Nairobi’ye giden otobüs, Somali sınırı yakınlarındaki Mandera’dan 50 kilometre uzakta silahlı kişilerce durduruldu. Örgüt üyeleri, otobüste yolculuk eden 60 kişiden Müslüman olmayan 28’ini ayıklayarak öldürdü. Militanlar, yolcuların Müslüman olup olmadığını anlamak için zorla Kuran’dan sureler okuttu.

Beyaz Saray korkunç saldırıyı en sert ifadelerle kınadı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, terörle mücadelede Kenya hükümetine destek verildi, bu tarz olaylara son verilmesi için Kenyalılarla birlikte çalışılacağı vurgulandı.

Kenya, Somali’de el Şebap’la mücadele eden Afrika Birliği askerlerine destek veriyor.

El Kaide bağlantılı Somalili örgüt, ülkede şeriat devleti kurmak istiyor. Yakın bir zaman kadar ülkenin büyük bir bölümünü kontrol eden el Şebap, Afrika Birliği’nin yolladığı ordunun baskısıyla ana kentlerin dışına sürüldü. Bu yıl Somali cumhurbaşkanlığı önünde iki saldırı girişiminde bulunan örgüt, geçen yıl da Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezinde çok sayıda kişiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG