Erişilebilirlik

Kenya'da 100 Ton Kaçak Fildişi İmha Edildi


Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta (sağda) ve Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba, yanan fildişi yığınlarının önünde poz verirken
Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta (sağda) ve Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba, yanan fildişi yığınlarının önünde poz verirken

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta kaçak avcıların öldürdüğü fil ve gergedanlardan elde edilen ve imha edilmek amacıyla toplanan 100 ton fildişi ve boynuzu ateşe verdi, ülkesinde kaçak fil ve gergedan avcılığının önüne geçme vaadinde bulundu.

Kenyatta, kaçak avcıların 8 bin fil ve 350 gergedanı öldürerek elde ettiği fildişi ve boynuzlardan bazılarını bizzat ateşe verdi. Başkent Nairobi dışındaki bir ulusal parka yerleştirilen 12 büyük odun yığınının üzerinde yer alan fildişi ve boynuzların birkaç gün boyunca yanmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaçak avcıların artık gelişmiş silahlara sahip olduğunun ve dünya pazarlarına erişim imkanı bulunduğunun altını çizen Kenyatta, kaçakçıların fillerin ve gergedanların neslinin tükenme tehlikesine yol açtığını, ulusal kültürel miraslarını, ülke istikrarını ve halkın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Kenya’yı ziyaret eden Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba da, yığınlardan birini ateşe verdi, kaçak avcıların filleri “mülteciye çevirdiğini” söyledi.

Kenya Afrika liderlerinin ve çevrecilerin katılacağı bir bölgesel zirveye ev sahipliği yapıyor. Zirve sırasında fildişi ticaretinin tamamen yasaklanması gündemde.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG