Erişilebilirlik

Kayıp Uçak Denizin Dibinde Olabilir


Endonezyalı yetkililer kayıp Airbus 320 tipi AirAsia uçağının “denizin dibinde” olabileceğini bildirdi. Kayıp uçak için uluslararası arama çalışmaları gemiler, helikopterler ve uçaklarla sürdürülüyor

Endonezyalı yetkililer kayıp Airbus 320 tipi AirAsia uçağının “denizin dibinde” olabileceğini bildirdi. Kayıp uçak için uluslararası arama çalışmaları gemiler, helikopterler ve uçaklarla sürdürülüyor.

Pazartesi günü Jakarta’da konuşan Bambang Sulistyo, dün 162 kişiyle birlikte kaybolan Airbus 320 tipi uçağın, Endonezya kıyılarındaki Java Denizi’ne düştüğü tahmin ettiklerini kaydetti.

Endonezyalı yetkili, bu varsayıma, uçakla irtibatın koptuğu andaki koordinatlara dayanarak ulaşıldığını söyledi.

Kayıp uçağı arama çalışmaları Pazartesi günü de devam ederken, yolcu yakınlarının umutsuz bekleyişi sürüyor.

Kayıp uçak için uluslararası arama çalışmaları gemiler, helikopterler ve uçaklarla sürdürülüyor. Aralarında Amerika’nın da bulunduğu çok sayıda ülke arama çalışmalarına katılmayı önerdi.

Uçağın kaybolduğu noktada bazı enkaz kalıntıları tespit edildiği yönünde haberler gelse de, bunun kayıp uçağa ait olup olmadığı henüz doğrulanmadı.

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giden uçakla irtibat kalkıştan yaklaşık 50 dakika sonra kesildi.

Pilot, kötü hava koşullarından kurtulmak için hava trafiğini yöneten kuleden uçağın irtifasını 1800 metre kadar yükseltmeyi talep etmişti. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, aynı yükseklikte başka uçağın seyretmesi nedeniyle, pilotun bu talebinin reddedildiğini kaydetti. Bu gelişmenin hemen ardından uçakla iletişim kesildi ve kule bir daha pilottan hiçbir çağrı almadı.

Uçakta 149 Endonezyalı, 3 Güney Koreli, birer de İngiltere, Malezya ve Singapur vatandaşı, 7 kişiden oluşan mürettebat bulunuyordu.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG