Erişilebilirlik

ABD'de Kayıp Üç Kadın 10 Yıl Sonra Bulundu


10 yıldır kayıp oldukları için hayatlarından ümit kesilen kadınların, kayboldukları mahalledeki bir evde tutuldukları ortaya çıktı

Amerika’nın Ohio eyaletinde 10 yıl önce kaybolan üç genç kadın sağ olarak bulundu ve hastaneye kaldırıldı.

Cleveland kentindeki bir evde bulunan Amanda Berry, Gina Dejesus ve Michele Knight’ın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan üç kişinin kardeş olduğu bildiriliyor.

10 yıldır kayıp olan ve hayatlarından umut kesilen genç kızların tutulduğu evden gelen imdat çığlıkları çevredeki komşuları harekete geçirdi. Genç kadınlardan Amanda Berry’nin komşudan polise açtığı ihbar telefonunun ses kayıtları yayınlandı.

Berry 2003 yılında kaybolduğunda 16 yaşındaydı. Genç kadın mahalledeki bir restorana gitmiş ve bir daha geri dönmemişti. O dönem 14 yaşında olan Gina Dejesus ise bu olaydan bir yıl sonra okul dönüşü kayıplara karışmıştı. Michele Knight da kaybolduğu 2002 yılında 20 yaşındaydı.

Bu güne kadar bu üç kayıp vakasının birbiriyle bağlantılı olduğu düşünülmüyordu.

Polis yetkilleri olayla ilgili görülen 52 yaşında bir erkeğin gözaltına alındığını bildirdi. Yerel medyada Ariel Castro adındaki adamın, genç kadınların bulunduğu evin sahibi olduğu yolunda haberler çıktı.

Kadınların bulundukları evin, en son görüldükleri yere çok yakın bir noktada yer aldığı da ortaya çıktı.

Kadınları kurtaran komşunun ilk videosu:

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG