Erişilebilirlik

Kayıp Köylülerin Öldüğü Kesinleşti


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Sarmaşık Köyü Dürümlü Mezrası’nda PKK’nın bomba yüklediği bir kamyonun patlatılması sonucu kaybolan köylülerin öldüğü kesinleşti. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Olay Yeri İnceleme uzmanları patlamanın meydana geldiği alanda üç kez inceleme yaptı. 500 metre çapındaki alanda yapılan incelemede delil ve ceset parçaları toplandı. Toplanan ceset parçaları DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kayıp kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için yakınlarından kan, tükürük ve kıl gibi örnekler alındı. Yapılan DNA testinden sonra 13 kayıp köylünün patlamada öldüğü kesinleşti. Köylülerin patlamada parçalandığı belirlendi.

Bu arada Jandarma olay ile ilgili olarak köylülerin ifadesini almaya devam ediyor. Olayla ilgili şimdiye kadar gözaltına alınan olmadı.

13 Mayıs’ta Dürümlü Mezrası’nda meydana gelen olayda, kamyonu kullanan PKK’lı ile köylüler arasında tartışma yaşanmıştı. Köylüler tartışma sonrasında köyü terk eden kamyonu takip etmeye başlamıştı. İki mezra arasında kıstırılan kamyonun patlatılması sonucu 4 kişi ölmüş, 23 kişi yaralanmıştı.

Valilik patlamada kaybolanlarla ilgili iddiaların araştırıldığını açıklamıştı. PKK ise kamyondaki patlayıcıların bir yerden başka bir yere taşındığını, köye yönelik eylem planlarının olmadığını söyledi. Örgüt kamyonun köylülerin açtığı ateş sonucu patladığını iddia ederek, kamyonun çevresindeki herkesin öldüğünü ifade etti.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG