Erişilebilirlik

Katliam Sanığı Mahkemeye Çıktı


Amerika’nın Colorado eyaletinde bir sinemada 12 kişiyi öldüren ve 58 kişiyi yaralamakla suçlanan James Holmes ilk kez mahkeme önüne çıktı.

Yargıç, duruşmada sessizce oturan saçları kırmızı boyalı sanık hakkında resmi suçlamanın 30 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

24 yaşındaki sanık Cuma günü tutuklandığından beri tekbaşına bir hücrede hapis tutuluyordu.

Zırh ve gaz maskesini takan James Holmes çeşitli silahlarla “Batman Kara Şövalye” filminin gösterildiği sinema salonuna girerek seyircilere rastgele ateş açmıştı. Holmes, saldırıdan hemen sonra silahlarıyla birlikte sinemanın park yerinde yakalanarak tutuklanmıştı.

Yetkililer tüm silahların yasal biçimde satın alındığını söylüyor.

Holmes’un saldırıyı neden düzenlediği henüz açıklığa kavuşmadı. Yetkililer zanlının sinirbilim üzerine doktora yapmayı planladığını söyledi.

Başkan Barack Obama Pazar günü Colorado’nun Aurora kasabasındaki katliamda ölen ve yaralanan kişilerin aileleriyle biraraya geldi.

Obama daha sonra yaptığı açıklamada bir başkan değil bir baba ve bir koca olarak geldiğini, katliam kurbanlarını hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti.

Eyalet valisi John Hickenlooper televizyon söyleşilerinde 24 yaşındaki katliam sanığının şeytan ruhlu bir kişi olduğunu, silah satın alma imkanı olmasa bile bu tür olay için başka bir yol bulacağını söyledi.

Bu arada bomba uzmanları, 12 kişiyi öldürmekle suçlanan James Holmes’in evindeki tüm bubi tuzaklarını ve patlayıcıları etkisiz hale getirdi.

Aurora kasabasının polis şefi, apartmanın girecek ilk kişiyi öldürecek şekilde patlayıcılarla donatıldığını ve bu kişinin muhtemelen bir polis memuru olacağını söyledi.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG