Erişilebilirlik

Katar Emiri Arap Birliği’nden Suriye’ye Askeri Müdahale İstedi


Posterda Beşar Esat için "Git de biz de okulumuza gidelim" yazılı
Posterda Beşar Esat için "Git de biz de okulumuza gidelim" yazılı

Şeyh Hamad bin Halife El Tani, sivil halkın katledilmesini önlemek için Arap ülkelerinin Suriye’ye asker göndermesi gerektiğini söyledi

Suriye’ye askeri müdahale çağrısı yapan ilk Arap lider olan El Tani, cinayetlere son verilmesi için başka ir yol bulunmadığını görüşünde.

Katar Emir’inin Amerikan CBS televizyonunun “60 Minutes” (60 dakika) programına verdiği demeç tümüyle yarın yayınlanacak.

Arap Birliği'nin cinayetleri durdurmak için bu ülkeye 165 gözlemci göndermesine rağmen şiddet eylemleri sürüyor. İnsan hakları derneklerine göre gözlemcilerin göreve başladığı günden bu yana 400 kişi öldürüldü.

Örgütün Suriye’ye gönderdiği gözlemcilerin bağlı olduğu komisyonun başında Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Yasim el Tani bulunuyor. Başbakan, bir süre önce gözlemcilerin bazı hatalar yaptığını söylemiş ve Birleşmiş Milletlerden yardım istemişti.

Birleşmiş Milletler 9 aydır süren ayaklanmada 5,000’den fazla kişinin öldüğünü tahmin ediyor. Beşar Esat rejimi ise dış mihraklı teröristlerle savaştığını ve ölenlerin en az ve 2,000'inin asker ve polis olduğunu ileri sürüyor.

Şam hükümeti yabancı gazetecilerin ülkeye girmesine izin vermediği için haberlerin doğruluğunu başka kaynaklardan teyit etmek imkansız.

XS
SM
MD
LG