Erişilebilirlik

Karzai Washington’a Geliyor


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Başkan Obama ve diğer Amerikalı yetkililerle “2014 sonrası Afganistan” konusunu görüşecek

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Başkan Barack Obama ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunmak amacıyla Washington’a geliyor.

Karzai, Amerikalı yetkililerle, Amerikan güçlerinin önümüzdeki yıl Afganistan’dan çekilmesinden sonra ülkesinin geleceğini ele alacak.

Afgan yetkililerden gelen açıklamaya göre Hamid Karzai, görüşmelerde, güvenlik, ekonomik ve siyasi geçiş süreci, Afgan ordusunun güçlendirilmesi, Taleban militanlarıyla barış anlaşması çabaları ve Amerika’yla varılacak güvenlik anlaşması gibi konuları da ele alacak.

2001 yılı sonunda Afganistan’a girmesinden bu yana Amerika, Afganistan’daki yeniden yapılanma projeleri için on milyarlarca dolar harcadı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai Amerika seyahatinden önce ülkesini ziyaret eden bir grup Amerikalı senatörü Kabil’de kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik anlaşması ve Afganistan’daki barış süreci ele alındı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG