Erişilebilirlik

Karzai'den Taleban'a: 'Ülkenizin Düşmanlarına Karşı Savaşın'


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taleban’a “kendi ülkelerini yıkmak yerine Afganistan’ın düşmanlarına karşı savaşma” çağrısı yaptı.

Karzai’nin açıklamaları, dün Pakistan sınırında, Afgan ve Pakistanlı askerler arasındaki çatışmaları izliyor. Çatışmada bir Afgan askeri ölmüş, iki Pakistanlı asker de yaralanmıştı.

Hamid Karzai, açıklamasında Pakistan’a değinmese de, “Afganistan’ın düşmanları” ifadesi bu ülkeyi hedef aldığı şeklinde yorumlandı.

Pakistan’ın kuruluşundan bu yana Afganistan’la ilişkileri iyi olmadı. İslamabad hükümeti ayrıca Afganistan’da 1990’lı yıllarda Taleban rejiminin kurulmasına yardım etti.

Karzai, Kabil’deki basın toplantısında “CIA parasıyla” savaşçı aşiret liderlerinin desteğini aldığı iddialarını da yalanladı. Bununla birlikte Afganistan Devlet Başkanı, son on yıl içinde Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi’nden milyonlarca dolarlık mali destek aldıkları yönünde New York Times gazetesinde çıkan bir haberi doğruladı. Ancak Karzai, bu paranın Afganistan’ın güvenliğine harcandığını, makbuzlarının da CIA’ye teslim edildiğini söyledi.

Öte yandan Afganistan’ın güneyindeki Maiwand bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu beş Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG