Erişilebilirlik

Kargo Uçaklarına Uygulanan Kurallar Sıkılaştırılıyor


Yemen'deki bir UPS ofisi
Yemen'deki bir UPS ofisi

Batılı devletler kargo uçaklarına katı kurallar getiriyor.

Geçen hafta Amerika’ya bombalı paket gönderme planının ortaya çıkarılmasının ardından, kargo uçaklarına uygulanan kuralların sıkılaştırılacağı açıklandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May dinci militanlar tarafından kontrol edilen Somali’den, İngiltere’ye kargo uçak seferlerinin yasaklandığını duyurdu.

İngiltere benzer bir kararı Yemen için de uyguluyor. Bakan May yolcuların bundan böyle İngiltere’ye uçarken yanlarında bilgisayar yazıcıları için mürekkep kartuşları taşıyamayacaklarını da duyurdu.

Almanya da dün Yemen’den kalkan tüm yolcu uçaklarını yasakladığını bildirdi. Almanya bu ülkeden kargo uçaklarını daha önce yasakladığını açıklamıştı. Yemen’e kargo uçağı yasağı koyan bir diğer ülke ise Kanada oldu.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün parlamentoda yaptığı konuşmada Amerika’ya gönderilmek üzere Yemen’den yola çıkan bombalı paketleri taşıyan uçakların Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve İngiltere’de aktarma yaptıklarına dikkati çekti. Başbakan bu durumun dünya ülkelerinin terörizm ile mücadelede birlik olmaları gerektiğini kanıtladığını söyledi.

XS
SM
MD
LG