Erişilebilirlik

Karakaya: "Rüzgar MHP'den Yana Esiyor"


Karakaya: "Rüzgar MHP'den Yana Esiyor"
Karakaya: "Rüzgar MHP'den Yana Esiyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara milletvekili adayı Profesör Mevlüt Karakaya, Türkiye’de ilk kez seçim kampanyasının bu kadar sert söylemlerle geçtiğini söylüyor. Karakaya’ya göre, Türkiye ilk kez bu kadar çok siyaset dışı müdahalelerle şekilllendirilmeye çalışılan bir kampanya yaşadı. Kaset iddialarının da bu müdahalelerden biri olduğunu belirten Profesör Karakaya, daha da önemlisinin özellikle kamu kaynakları ve gücü kullanılarak kamuoyunun yönlendirilmesi çabaları olduğunu kaydetti.

Mevlüt Karakaya, MHP’nin planlarını, projelerini kamuoyuyla paylaşma noktasında basında, medyada yeterince yer bulamadığımızı düşünmediklerini de kaydetti. “Kamu kaynakları kamuoyunu belli çevrelere yönlendirmek için etkili bir araç olarak kullanılıyor” diyen Karakaya, ekonomiye önem verdiklerini, üretim ekonomisine ağırlık vereceklerini, verimliliği arttıracak projeler geliştireceklerini, son yıllarda özellikle zor duruma düşen tarım ve hayvancılık sektörünü canlandırmak için çalışacaklarını ve istihdam yaratacak girişimlerde bulanacaklarını belirtti.

Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak MHP’nin parti programında da belirttiği gibi, yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğine inandığını ve bunun bir toplum sözleşmesi niteliğinde olması gerektiğini savunduğunu kaydeden Profesör Karakaya ancak Türk milli kimliğinin tartışılmasının kabul edilmeyeceğini, Türk milleti kavramı yerine farklı kavramlar sunulmasının uygun olmayacağını belirttiklerini vurguladı.

Ankara adayı Karakaya, partisinin baraj sorunu olmayacağına inandığını belirterek, “Rüzgar dedikleri şey bu olsa gerek, son bir hafta on gündür kampanya müdahalelerine rağmen bizden yana güçlü bir rüzgar esiyor, bu kez çok umutluyuz” diye konuştu.

Sincan’da seçim çalışmaları sırasında Hülya Polat’ın sorularını yanıtlayan MHP Ankara milletvekili adayı Profesör Mevlüt Karakaya’yla söyleşimizin tamamını aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG