Erişilebilirlik

Kansere Karşı Mucize İlaç Yeniden mi Keşfedildi?


Yazın gelmesiyle birlikte cilt kanseri konusundaki haberler ve araştırmalar da daha sık gündeme gelir oldu. İşte böyle bir dönemde Cancer (Kanser) Dergisi’nde yayınlanan yeni bir araştırma, hemen herkesin ecza dolabında bulunan bir ilacın, kansere karşı mucize ilaç olabileceğini ortaya koydu. Bu mucize ilaç aspirinden başka bir ilaç değil.

Araştırmaya göre düzenli olarak aspirin kullananlarda en ölümcül cilt kanseri türlerinden sküamöz hücreli karsinom ve malign melanom’a yakalanma oranının yüzde 13 ila yüzde 15 oranında azaldığı görüldü.

Amerika ve Danimarka’daki bir grup bilim adamı tarafından yürütülen araştırmada, kanserden korunma oranının en az 7 yıl boyunca ya da haftada en az iki kez aspirin alanlarda daha yüksek olduğu da tespit edildi.

Lancet dergisinde yayınlanan diğer 3 araştırmaya göre aspirinin faydalı olduğu alan sadece cilt kanseri değil. Bu araştırmalarda elde edilen veriler her gün aspirin alanlarda barsak, akciğer ve prostat kanserine yakalanma riskinin yüzde 46 oranında azalabildiğini gösteriyor. Daha önce yapılmış, uzun vadeli araştırmaların yeniden gözden geçirilmesiyle elde edilen sonuçlara göre günde 75 mg ile 300 mg arası aspirin alanlarda kalp krizi ve inme riskinin yanı sıra bazı kanserlere yakalanma oranı da düşüyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG