Erişilebilirlik

Kamuoyunun Başkan Obama'ya Verdiği Destek Oranı Düşüyor


Kamuoyunun Başkan Obama'ya Verdiği Destek Oranı Düşüyor
Kamuoyunun Başkan Obama'ya Verdiği Destek Oranı Düşüyor

Yeni bir kamuoyu yoklaması Başkan Obama’nın, Usame bin Ladin’in öldürülmesinden sonra yükselen destek oranının düştüğünü gösteriyor.

Washington Post-ABC News anketine göre kamuoyunun Başkan Obama’ya verdiği destek yüzde 47’ye düştü. Obama’nın icraatından memnun olmayan Amerikalıların oranıysa yüzde 49.

Bin Ladin’in geçen ay Pakistan’da öldürülmesinin ardından Obama’ya verilen destek oranı yüzde 56’ya fırlamıştı.

Halkın memnuniyetsizliğinin temelinde ekonominin içinde bulunduğu durum yatıyor. Washington Post gazetesi benzin fiyatlarının yüksek olması, konut değerlerinin düşmesi ve işsizlik oranının yükselmesinin Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın hızına dair kaygıları arttırdığını bildiriyor.

Her 10 Amerikalıdan 9’u ekonomik durumun kötü olduğunu, halkın yüzde 57’si, ekonominin daha toparlanmaya başlamadığını, yüzde 66’sıysa Amerikan ekonomisinin yanlış yolda olduğunu düşünüyor.

Bu olumsuz tabloya rağmen 2012 başkanlık seçimleri şimdi yapılsa Obama’nın bir rakibi dışında diğer tüm rakiplerini yenilgiye uğratacağı bildiriliyor. Ankete göre Obama, seçim yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından, Massachusetts eyaleti eski valisi Mitt Romney’yle başabaş ilerliyor.

XS
SM
MD
LG