Erişilebilirlik

Kalori Yakarken Elektrik Üreten Egzersiz Bisikleti


Kalori Yakarken Elektrik Üreten Egzersiz Bisikleti
Kalori Yakarken Elektrik Üreten Egzersiz Bisikleti

Yeni geliştirilen bir egzersiz bisikletini kullananlar sadece kalori yakmakla kalmıyor, aynı zamanda üye oldukları spor salonunun kullandığı elektriği de üretiyor. Bu yeni teknoloji sayesinde spor salonları elektrikten tasarruf ederken egzersiz yapanlar da spora daha azimle sarılıyor.

Amerika’daki bir spor salonundaki bisikletler kısa süre önce ‘çevreye daha uyumlu’ hale getirildi ve jeneratörler takıldı. Bisikletlerin pedalları her çevrilişte elektrik enerjisi üretiyor.

Connecticut eyaletindeki Yeşil Devrim şirketinden Mike Curnyn anlatıyor:

Kalori Yakarken Elektrik Üreten Egzersiz Bisikleti
Kalori Yakarken Elektrik Üreten Egzersiz Bisikleti

"Bisiklete binenler spor yaparken ürettikleri enerji toplanıyor ve spor salonunda kullanılacak temiz elektrik enerjisine dönüştürülüyor.”

Curnyn, kullanıcıların, bisikletteki direnç seviyesini ayarlamak için bisikletin üzerindeki dokunmatik ekranı kullandıklarını ve elektrik şebekesine ne kadar enerji gönderdiklerini gördüklerini söylüyor:

“Bisikletlere bu kontrol panelini ekledik. Örneğin eğer yokuş yukarı bisiklete binmek istiyorsanız ekranda yokuş düğmesine basarak direnç seviyesini değiştiriyorsunuz. Düz yolda ilerlemek ya da hızlı gitmek istiyorsanız direnci düşürüyorsunuz. Direnç seviyesini panelin üzerinde değiştirerek ne kadar elektrik ürettiğinizi de kontrol ediyorsunuz.”

Bir saatlik derste tek kişinin büyük miktarda elektrik üretmesi mümkün değil. Ancak Curnyn, toplu derslerde iyi sonuç aldıklarını söylüyor:

“Bisikletlere binen herkes bir saatlik derste yüz watt elektrik üretme kapasitesine sahip. Derste 25 kişi olduğunu düşünürsek 2 ila 3 kilowatt saatlik enerji üretebilirsiniz. Bu enerji de büyük bir egzersiz salonunun aydınlatma sistemine ya da klimalarına yeter.”

Spor kulübü, bu bisikletlerle hem elektrik tasarrufu sağlıyor, hem de üyelerini daha çok spor yapmaya teşvik ediyor.

Yeşil Devrim şirketinin ilk bisiklet jeneratörü bir buçuk yıl önce kullanılmaya başlandı. Şimdiyse şirketin jeneratörleri Amerika ve Kanada’da 60 spor salonunda kullanılıyor. Şirket şu sıralarda kürek çekme ve eliptik egzersiz aletlerine uyumlu ürünler geliştiriyor.

XS
SM
MD
LG