Erişilebilirlik

Mübarek: Eylül'de Çekileceğim


Mübarek: Eylül'de Çekileceğim
Mübarek: Eylül'de Çekileceğim

Mısır Devlet Başkanı Mübarek Eylül ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını koymayacağını açıkladı.

Mübarek televizyonda yayınlanan konuşmasında "Hayatı boyunca halkına hizmet ettiğini"belirterek ülke istikraraı için artık görevine devam etmeyeceğini söyledi.

Mübarek'in açıklamasının hemen istifa etmesi ve ülkeyi terketmesini isteyen göstericileri tatmin edeceği sanılmıyor.

Kahire'nin Tahrir Meydanında toplarnan yüzbinlerce kişi açıklama öncesi Mübarek'in haftasonuna kadar ülkeyi terketmesini istedi.

“Güle, Güle Mübarek” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, üzerilerinden uçan helikopterlere “ Onu da alın götürün” diye bağırdı. Bu arada trafik ışıklarına Mübarek’in kuklaları asıldı.

Kahire sokaklarında mevzilenen askeri birlikler, göstericilere müdahelede bulunmadı.

Mısır ordusu daha önce, “halkın meşru taleplerini” anladığını ve protestoculara karşı silah kullanmayacağını bildirmişti.

Muhalefet lideri Muhammed ElBaradey el Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada Mısır halkının yeni bir dönem başlatması için Mübarek’in çekilmesi gerektiğini belirtti.

Müslüman Kardeşlear ve laik muhalif gruplar, Mübarek’in çekilmesi konusunda ordu ile yapılan görüşmelerde kendilerini temsil etmesi için ElBaradey’i seçmiş bulunuyor.

İskenderiye ve Süveyş kentlerinde de binlerce kişi protesto gösterileri düzenledi.

Tüm tren seferlerinin durdurulduğu ülkede, İnternet erişimi beş gündür kesik durumda. Özellikle tren seferlerinin durdurulmasının, kırsal kesimden göstericilerin büyük kentlerde toplanmasını önlemek amacıyla yapıldığı iddia ediliyor.

XS
SM
MD
LG