Erişilebilirlik

Kahire’de Polis Göstericilerle Çatıştı


Kahire’de iki üst rütbeli subayın silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden saatler sonra polisle İslamcı göstericiler arasında çıkan bir çatışmada en az iki kişi hayatını kaybetti. Mısır aylar sonra darbe hükümetine muhalefet edenlerin düzenlediği en organize eylemlere sahne oluyor

Kahire’de iki üst rütbeli subayın silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden saatler sonra polisle İslamcı göstericiler arasında çıkan bir çatışmada en az iki kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik yetkilileri, Kahire’nin doğusundaki Matariye semtinde bir Selefi grubun geçen yılki darbeden sonra kurulan hükümeti devirme çağrısı yapmasının ardından göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandığını bildirdi. Çatışmalarda en az 100 kişi de gözaltına alındı.

Selefi Cephesi adlı aşırı muhafazakar grup bugün düzenlediği gösterilerde “Müslüman Gençler Ayaklanması” çağrısında bulundu. Kitlesel gösterilere Müslüman Kardeşler örgütü de destek verdi.

Gösteriler, aylar sonra Abdülfettah el Sissi hükümetine karşı düzenlenen en organize muhalefet eylemi oldu. Sissi geçen yıl genelkurmay başkanıyken darbe yaparak İslamcı cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi görevden almıştı.

Öte yandan öldürülen subaylar hakkında ayrıntı alınamıyor. İki asker de biri Kahire’de, diğeri de başkentin kuzeyinde ayrı saldırılarda öldürüldü.

Yetkililer birçok kilit noktada güvenlik önlemlerini arttırdı, şiddet olaylarına karşı çok sert yanıtlar verecekleri uyarısında bulundu.

Mısır’da geçen yıl düzenlenen darbeden sonra devrik Cumhurbaşkanı Mursi ve destekçileri dahil binlerce destekçisi hapse atıldı. Güvenlik güçleri darbe karşıtı gösterilerde de yüzlerce kişiyi öldürdü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG