Erişilebilirlik

Kaddafi'nin Oğlu Libya'da Yargılanacak


Kaddafi'nin Oğlu Libya'da Yargılanacak
Kaddafi'nin Oğlu Libya'da Yargılanacak

Uluslararası Ceza Mahkemesi baş savcısı Kaddafi’nin oğlu’nun, uluslararası standartlara uyulması halinde Lahey yerine Libya’da yargılanabileceğini açıkladı.

Luis Moreno Ocampo bu açıklamayı , Libya’da geçici yönetim yetkilileriyle görüşmesi sırasında yaptı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam ve Kaddafi’nin eski istihbarat şefi Abdullah el-Sunusi hakkında insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle dava açmış bulunuyor.

Seyfülislam Kaddafi ve el-Sunusi geçenlerde ülkenin güneyindeki çöl bölgesinde düzenlenen iki ayrı baskında yakalanmıştı.

İnsan hakları grupları, iki tutuklunun yerleşmiş bir hukuk düzeni bulunmayan Libya’da adil biçimde yargılanamayacağını savunuyor. Muammer Kaddafi, 42 yıllık yönetimi sırasında iktidarına tehdit oluşturmaması için devlet kurumlarını kasten zayıf tutmuştu.

Bu arada kabinesini açıklamaya hazırlanan geçici başbakan Abdürrahim el-Keyb, bakanlarını yetenekli ve Libya’nın tüm bölgelerini temsil eden kişilerden seçeceğini söyledi. El-keyb bu açıklamayı Trablus’ta ülkeyi ziyaret eden Amerika’nın BM büyükelçisi Susan Rice ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında yaptı.

XS
SM
MD
LG