Erişilebilirlik

Kaddafi Yanlıları İntikam Yemini Etti


Kaddafi Yanlıları İntikam Yemini Etti
Kaddafi Yanlıları İntikam Yemini Etti

Libya’da Muammer Kaddafi’nin öldürülen oğlu Seyfülarap Kaddafi için düzenlenen cenaze töreninde intikam sloganları atıldı.

Trablus’taki cenaze töreninde toplanan Kaddafi yanlıları intikam yeminleri ederken, hükümet kuvvetleri de Misrata’ya yeni saldırılar düzenledi.

Seyfülarap Kaddafi Libya liderinin ikinci küçük oğlu. Cumartesi günü NATO tarafından düzenlendiği sanılan saldırıda Muammer Kaddafi’nin üç torununun da öldüğü bildiriliyor.

El-hani mezarlığındaki cenazeye katılan yaklaşık 2 bin kişi, Libya ve Muammer Kaddafi resimlerinden oluşan bayraklar taşıdı ve havaya ateş açarak intikam yemini etti.

Hükümet, saldırıda ölen Kaddafi’nin üç torununun da 2 yaş ve altında olduğunu açıkladı. Seyfülarap Kaddafi ise 29 yaşındaydı. Cumartesi günkü saldırının ayrıntıları ve ölenlerin kimlikleri bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Bu arada, Pazar günü İtalyan ve İngiliz büyükelçiliklerine düzenlenen saldırıların ardından Türkiye de büyükelçilik çalışanlarını ülkeden çıkarma kararı aldı. Türk Büyükelçiliği, başkentte açık kalan birkaç diplomatik temsilcilikten biriydi. Birleşmiş Milletler de Trablus’taki çalışanlarını Pazar günü ülkeden çıkarmıştı.

XS
SM
MD
LG