Erişilebilirlik

Kaddafi Kuvvetleri Hava Saldırılarını Arttırıyor


Kaddafi Kuvvetleri Hava Saldırılarını Arttırıyor
Kaddafi Kuvvetleri Hava Saldırılarını Arttırıyor

Libya’da Kaddafi’ye bağlı kuvvetler, kaybettiği yerleri geri alma amacıyla isyancılara karşı kara ve hava saldırılarını arttırdı

Kaddafi’nin birlikleri, Ras Lanuf petrol limanı ve çevresine yeni hava saldırıları düzenledi, uçaklardan atılan bombalardan birinin sivillerin yaşadığı bir mahalleye düştüğü bildirildi.

Yabancı gazeteciler, bir savaş uçağının Ras Lanuf’taki iki katlı bir evi bombaladığını duyurdu. Olayda can kaybı olup-olmadığı bilinmiyor.

Pazartesi günü de Kaddafi kuvvetleri isyancıları hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Bu arada, Kaddafi karşıtı gruplar Libya liderinin bir temsilcisinin isyancı liderlerle görüşmek istediğini, ancak bu isteğin geri çevrildiğini açıkladı.

İsyancıların sözcüsü de görüşme teklifini doğruladı, ancak Kaddafi ile görüşme masasına oturmayacaklarını söyledi.

Libya hükümeti, görüşme iddialarını yalanladı.

Pazartesi günü, Bingazi’de isyancıların oluşturduğu geçici konsey eski Başbakan Cadallah el Talhi’nin diyalog çağrısını geri çevirdi. İsyancılar Kaddafi görevden ayrılmadığı sürece görüşmelerin mümkün olmayacağını açıkladı.

2008’de Libya’nın Birleşmiş Milletler büyükelçiliği görevini yapan Talhi, televizyondan yaptığı çağrıda isyancılardan “krizi çözme, kan dökülmesini ve yabancı güçlerin Libya’yı ele geçirmesini önlemek amacıyla görüşmelere şans verilmesini” istemişti.

XS
SM
MD
LG