Erişilebilirlik

Kaddafi Kuvvetleri Batı'da Saldırılarını Arttırdı


Kaddafi Kuvvetleri Batı'da Saldırılarını Arttırdı
Kaddafi Kuvvetleri Batı'da Saldırılarını Arttırdı

Kaddafi kuvvetleri , Misrata ile birlikte Libya’nın batısındaki dağlık bölgelerde isyancıları destekleyen diğer kentlere saldırılarını arttırdı

Liman kenti Misrata’ya yakıt sağlayan limandaki 4 benzin deposu imha edildi. İtfaiyeciler yangını söndürmeye çalışırken alevler diğer depoları sardı.

Libya’nın üçüncü büyük kenti olan Misrata, iki aydır Kaddafi kuvvetlerini kuşatması altında.

Kaddafi hükümeti Libya Temas grubu toplantısında isyancılar için mali yardım sözü verilmesini şiddetle kınadı. 22 ülkeden oluşan grubun, Roma’daki toplantısında isyancılara yakıt, yiyecek, ilaç ve askeri araç gereç yardımı yapılması kararlaştırılmıştı.

Obama yönetimi de, Libya’nın, Amerikan bankalarındaki dondurulmuş 30 milyar doların bir kısmını asilere devretmeye hazırlanıyor.

Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Halit Kaim, ülkesinin egemen bir devlet olduğunu ve banka hesaplarından isyancılara para verilmesinin korsanlık olacağını söyledi.

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü Kaddafi kuvvetlerinin Musrata’da savaş suçları işlediğini açıkladı. Örgüt, Kaddafi kuvvetlerinin silahlı-silahsız ayırımı yapmadan kenti roket, top ve havan topu ateşine tutmasını savaş suçu olarak niteliyor.

XS
SM
MD
LG