Erişilebilirlik

Kaddafi: "Nijer'e Kaçmadım"


Kaddafi: "Nijer'e Kaçmadım"
Kaddafi: "Nijer'e Kaçmadım"

Suriye’de bir televizyon kanalı, devrik Libya lideri Muammer Kaddafi’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınladı. Kaddafi, ses kaydında, bir konvoyla Libya’dan komşu Nijer’e kaçtığına ilişkin haberleri yalanlıyor.

El-Rai televizyonunda yayınlanan haberde Kaddafi, hakkındaki iddiaları moral bozmaya çalışan “yalanlar” olarak niteliyor ve hala Libya’da olduğunu belirtiyor. Yandaşlarının NATO’yu alt edeceğini söyleyen Kaddafi başkent Trablus’taki geçici yönetimin güçlerine karşı savaşmaya hazır olduğunu da vurguluyor.

Kaddafi’ye Ait Olduğu İddia Edilen Ses Kaydı

Ulusal Geçiş Konseyi Kaddafi ve yandaşlarının kaçmasını engellemek için Nijer’e temsilciler gönderdi. Kaddafi’nin nerede olduğu bilinmiyor, ancak Nijer Hükümeti Kaddafi’nin Nijer’de olmadığını bildirdi.

Nijerli yetkililer Ulusal geçiş Konseyi’yle işbirliği içinde olduklarını, kısa süre önce sınırı geçen Libya konvoylarının çok daha küçük çaplı olduğunu söylüyor.

Öte yandan Libya Merkez Bankası’nın yeni başkanı Kaddafi’nin iktidarının son birkaç gününde ülkenin altın rezervlerinin yüzde 20’sinin satıldığını açıkladı. Kasım Azuz, eski hükümetin maaşları ödeyebilmek için Nisan ayından bu yana 29 ton altını bir milyar 400 milyon dolara sattığını söyledi.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon Libya’daki geçiş sürecinde geri adım atılamayacağını, Birleşmiş Milletler’in Libya halkına insan hakları ve demokrasi yönündeki isteklerini karşılamak için yardım edeceğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG