Erişilebilirlik

Kabil'de İntihar Saldırısı


Kabil’de NATO karargahının yakınında düzenlenen bir bombalı intihar saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az altı kişi hayatını kaybetti.

Bombacının 14 yaşında bir çocuk olduğu açıklandı. Saldırıyı kınayan NATO, bu tarz saldırıların savunmasız bireylerin durumun istismar etmek ve onları korkunç eylemlere zorlamaktan başka hiçbir şey ifade etmediğini bildirdi.

İntihar saldırısını üstlenen Taleban, yetkililerin bildirdiğinin aksine saldırganın 20’li yaşlarında olduğunu, hedefin de Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi CIA olduğunu açıkladı. CIA’nin Afganistan’da görev yapan çalışanları olsa da, Kabil’de açık ve belirgin bir yerde merkezi bulunmuyor.

Bununla birlikte NATO yetkilileri saldırının düzenlendiği alanda Batılı ülkelerin büyükelçiliklerinin bulunduğunu bildirdi.

Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği de saldırıyı kınadı. Büyükelçilik, eğer saldırganın çocuk olduğu iddiaları doğruysa, bunun direnişçilerin saldırılarını, en kolay etkilenen ve savunmasız insanlar üzerinden yürütmeyi tercih ettiğini gösterdiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG