Erişilebilirlik

Juncker Türkiye'nin Üyelik Müzakerelerinin Durdurulması Çağrısına Karşı Çıktı


Jean Claude Juncker
Jean Claude Juncker

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avusturya Başbakanı’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini durdurma yönündeki çağrısına karşı çıktı.

Alman ARD Televizyonu’na konuşan Juncker, bununla birlikte Türkiye’nin andaki haliyle Avrupa Birliği üyesi olamayacağını söyledi.

Juncker, ölüm cezasının Türkiye’de geri gelmesinin konuyla ilgili tartışmaları daha da artıracağını vurguladı. Ancak Juncker, şu anda tek taraflı olarak Türkiye ile müzakerelerin sona erdiğini açıklamanın yardımcı olacağını düşünmediğini söyledi. Juncker, Avrupa Birliği’ne üye bütün ülkelerin müzakerelerin sona ermesini istemesi gerektiğini hatırlattı, “Bunu yapmaya hazır olduklarını düşünmüyorum” dedi.

Avusturya Başbakanı Christian Kern, AB'nin Türkiye ile yürüttüğü tam üyelik görüşmelerini durdurmasını istemiş müzakerelerin "diplomatik bir hayal" olduğunu savunmuştu.

Steinmeier: ‘Türkiye ile ilişkiler gergin’

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de darbe teşebbüsünün ardından Türkiye görüşmelerin gergin olduğunu söyledi.

Steinmeier, Almanya’nın darbe teşebbüsünü hafife aldığı yönündeki algı karşısında şu anda görüşmek için temel olmadığını söyledi.

Türkiye’de ölüm cezasının yeninde kabul edilmesinin Ankara’nın Avrupa Birliği üyesi olmasını engelleyeceğini kaydeden Alman Dışişleri Bakanı, bununla birlikte Ankara ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasına karşı çıktı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG