Erişilebilirlik

Joe Biden Başkan Adayı Olmayacak


Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2016 Başkanlık yarışına katılmayacağını açıkladı. Demokrat Partili seçmenler bir süredir Biden’ın adaylığını koyması için baskı yapıyordu.

Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ve eşi Jill Biden yanı başında konuşan Başkan Yardımcısı, haftalardır süren tartışmalara da son vermiş oldu.

Joe Biden, yarışı kazanmasını sağlayacak bir kampanya başlatmak için zamanın tükendiğini söyledi. Biden, aday olmasa da partisi ve ulusun geleceği adına net ve etkili açıklamalarını sürdüreceğini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Biden, daha önce de yaptığı açıklamalarda beş ay önce kaybettiği oğlunun ardından Başkanlık yarışına girmeye duygusal olarak gücünün yetmeyeceğini söylemişti. Biden’ın oğlu Beau, 45 yaşında beyin kanserinden ölmüştü.

1972’de Demokrat Parti’den Delaware senatörü olarak seçilen Biden, aynı yıl ilk eşini ve bir yaşındaki kızını da trafik kazasında kaybetmişti.

Geçen ay yapılan bir kamuoyu yoklaması, Demokrat Partili seçmenlerin neredeyse yarısının Biden’ın Başkanlık yarışına girmesine destek verdiğini ortaya koymuştu. Ancak Biden yarışa girmiş olması durumunda bile Biden, eski Dışişleri Bakanı Hillary ve Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın ardında, Demokrat Partili adaylar arasında üçüncü sırada yer almıştı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG