Erişilebilirlik

Biden Erdoğan’a Geçmiş Olsun Dedi


Joe Biden, Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin konuşurken
Joe Biden, Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin konuşurken

İstanbul Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşan Amerika Başkan Yardımcısı daha sonra Başbakanı evinde ziyaret etti

Biden, bir süre önce ameliyat olan Erdoğan'a geçmiş olsun demek için Kısıklı’daki konutuna gitti. Sona eren görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi.

Biden Erdoğan’a Geçmiş Olsun Dedi
Biden Erdoğan’a Geçmiş Olsun Dedi

Joe Biden, Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunmasının tesadüf olmadığını söyledi Türkiye’nin son 10 yıl içerisinde 3 kat büyüdüğünü, ihracatın 4 kat arttığını hatırlattı.

Türkiye'deki temaslarının iki ülkenin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve endişe alanlarını kapsadığını belirten Başkan Yardımcısı; görüşmelerinde NATO, Afganistan, Irak ve PKK konularına değindiğini; Suriye ve Libya ile ilgili gelişmeler hakkında Türkiye'den bilgi aldığını bildirdi.

Biden, Ankara-Tel Aviv gerginliğine atıfta bulunarak, ''Türkiye ve İsrail gibi Amerika’nın en güçlü müttefiki olan ülkelerin de kendi aralarındaki ilişkileri düzeltme ve kuvvetlendirmelerini umut ediyoruz'' dedi.

Resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Joe Biden dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

Amerikalı yetkililere göre, Biden, görüşmelerde, terör ve Suriye’deki krize ağırlık vermekle birlikte, tutuklu yargılanma süresiyle Ermenistan konusuna da değindi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkililerine göre Biden, Washington’un yargı organlarının tutumu ve tutuklu yazar ve gazetecilerin durumundan kaygı duyduğunu söyledi. Aynı yetkililere göre, ABD Başkan Yardımcısı, Ermenistan’la Türkiye arasında imzalanan protokolün tekrar Meclis gündemine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi

XS
SM
MD
LG