Erişilebilirlik

Jewel'ın İkinci Halk Müziği Albümü "Sweet & Wild"


Jewel'ın İkinci Halk Müziği Albümü "Sweet & Wild"
Jewel'ın İkinci Halk Müziği Albümü "Sweet & Wild"

Alaskalı genç şarkıcı, şimdi ikinci country/folk albümüyle Billboard'da üçüncü sırada

Amerikalı pop şarkıcısı Jewel, 2008 yılında pop’u bırakarak, ilk halk müziği albümünü doldurdu. Alaskalı genç şarkıcı, şimdi ikinci country/folk albümüyle yine büyük ilgi topluyor. Jewel, Amerikan halk müziğinin kalbi Tennessee eyaletinin Nashville kentinde doldurduğu “Sweet and Wild” adlı bu albümle pop müzikteki başarısını yakalamaya kararlı. Albüm birbirinden güzel şarkılarla dolu. Bunlardan biri de “Stay Here Forever”.



“Stay Here Forever” Jewel’ın “Sweet and Wild” adlı ikinci halk müziği albümünün önemli parçalarından. Bu şarkı aynı zamanda Valentine’s Day/Sevgililer Günü adlı filmde de kullanıldı.

Jewel’ın ilk country/halk müziği albümü “Perfectly Clear”dı ve 2008’de çıkar çıkmaz Billboard halk müziği listesinde bir numaraya yükselmişti. “Sweet and Wild” Billboard’da üçüncülükte kaldı ve eleştirmenlerden karışık tepki gördü. Kimileri albümü çok beğendi, bazı eleştirmenler 11 şarkının sözlerini fazla kayda değer bulmadı ama müziğin iyi olduğunu kabul ediyor. Şimdi genç sanatçı Jewel’ın ikinci folk albümünün sevilen parçalarından biri de “Ten”.

Jewel, iki yıl önce dokuz kez dünya şampiyonu olan rodeo yıldızı Ty Murray’le evlendi. Genç çift, Ty’ın Teksas’taki çiftliğinde yaşıyor. Jewel bu çiftlikte, yaşamının önceliklerini yeniden belirlediğini söylüyor. Genç şarkıcı, “Bu albümün teması, insanın kendini tanıması, aradıklarını bulması, önceliklerini yeniden sıralaması, bu sıralamaya giren herşeyi savunması ve onlara daha çok değer vermesi. Bu albümde aşk ve mutlulukla ilgili duygularımı herkesle paylaşıyorum çünkü şarkılarımı bu duygularla yazdım” diyor.

Çok dokunaklı ve pırıl pırıl bir sesi olan Jewel’ın son albümü “Sweet and Wild”daki en sevdiği parçaysa, “Satisfied”. Genç sanatçı, bu parçayla hayatından ne kadar memnun olduğunu anlattığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG