Erişilebilirlik

Japonya’da Arama-Kurtarma Çalışmaları Yavaş İlerliyor


Japonya’da Arama-Kurtarma Çalışmaları Yavaş İlerliyor
Japonya’da Arama-Kurtarma Çalışmaları Yavaş İlerliyor

Japonya’da yakıt sıkıntısı, elektrik kesintileri ve kötü hava koşulları arama kurtarma çabalarını olumsuz etkiliyor.

Yetkililere göre, deprem ve tsunami nedeniyle irtibatın kesildiği bölgelere ulaşıldıkça ölü sayısı artıyor. Resmi ölü sayısı şu anda 5,300 ve en az 20,000 kişi acil yardım bekliyor. Yardım çalışmalarına katılan Amerikan ekipleri, ölü sayısının kısmen, yardıma ihtiyacı olanlara zamanında ulaşılamaması yüzünden arttığını söylüyor.

Radyasyon tehlikesi nedeniyle tahliye edilen yüzbinlerce kişiye de gerekli yiyecek ve içeceğin sağlanamadığı öğrenildi. Tarım Bakanlığı, yakıt sıkıntısı ve yolların açılamaması nedeniyle yarım milyon kişiye yardım ulaştırılamadığını bildirdi. Açıklamada, bölgeye 250 bin paket yiyecek ve 750 bin şişe su gönderildiği ancak bu miktarın yeterli olmadığı belirtiliyor.

Japonya açıklarında bulunan Amerikan savaş gemilerinden kalkan helikopterler de kar yağışı ve radyasyon tehlikesi nedeniyle gerekli sayıda uçuş yapamıyor.

Japon gazeteleri Fukuşima’daki hastaneden başka yerlere tahliye edilen hastalardan 14’ünün sağlık koşullarının yetersizliği nedeniyle öldüğünü yazdı.

Bu arada güvenlik kuvvetleri tsunamiyle denize sürüklendikten sonra kıyılara vuran yüzlerce cesedin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG