Erişilebilirlik

James Bond Serisinin 23'üncü Filmi: Skyfall


James Bond Serisinin Yirmi Üçüncü Filmi: Skyfall
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00
Linki indirmek için

İlk James Bond filmi olan Dr. No’dan elli yıl önce çekilmişti. O günden bu yana kötülerin peşinde olan 007 şimdi de Skyfall filmiyle beyaz perdede. Ünlü yönetmen Sam Mendes'in yönettiği Bond serisinin son filmi Skyfall’un bir bölümü İstanbul Kapalıçarşı’da çekildi. Bond bu kez, kas ve silah gücünü kullanan gizli ajan tipinden, içindeki kötülüğü gösteren bir karaktere dönüşüyor.

Bond filmleri, elli yıldır, casusun kendini tanıttığı cümlesiyle özdeşleşti. Şık smokinleri ve martinileriyle bilinen casus zamanla daha haşin görünümlü ve gizemli bir Bond’a dönüştü.

Skyfall, Gizli Servis Şefi’nin İstanbul’daki bir operasyonu kötü yönetmesiyle başlıyor. Ve Bond ölüyor. Ya da ölmüyor mu acaba?

Bond geri döndüğünde, terör İngiltere’yi vuruyor.

Judi Dench’in canlandırdığı “M” istihbarat servisinde dış operasyonların başında. M, hedefin kendisi olduğunu anlıyor. Fail Silva, savaş baltasını çıkartmış eski bir ajan.

Oscar ödüllü oyuncu Javier Bardem’in canlandırdığı Silva tipik bir Bond düşmanı değil. Bardem Mendes’in filmiyle ilgili Amerika’nın Sesi’ne konuştu.

“Film daha çok duygusal anlamda yakınlık kurulabilen karakterler yaratma yönüne girdi. Bu yüzden de filmde çok güzel sahneler var. Sam Mendes için bu çok önemli. O, filmlerindeki karakterleri bu sahneleri birlikte yaratmaları için seçiyor.”

Film aynı zamanda, Bond serisinin 50. yıldönümüne uygun bir görsel şölen.

“İnsanlara keyif vermesini ve ilk Bond filmini hatırlatmasını umuyoruz.”

Önceki Bond filmlerinden farklı olarak Skyfall’da ileri teknoloji cihazları daha az kullanılsa da filmde modern teknoloji hakim.

Terörizm ve savaş siber alana taşınmış. İngiliz İstihbarat Servisi MI6’teki bilgisayar uzmanı parlak bir lise öğrencisi görünümünde.

Önceki Bond filmlerinde olduğu gibi, Skyfall’da da cinsellik ön planda. Fransız-Kamboçyalı aktris Berenice Merlohe, tipik Bond kızı Severine’i canlandırıyor.

“Her zaman Bond dünyasıyla aramda bir bağ hissettim. Müziği çok etkileyici ve film setleri inanılmaz.”

Naomi Harris daha dinamik bir kadın karakter olan MI6 ajanı Eve’i canlandırıyor.

“Bond’a daha eşit olan bir kadın. Bond’la birlikte sahada çalışıyor.”

Skyfall, Bond serisine daha modern bir yaklaşım getirmekle birlikte Bond geleneğinden çok uzaklaşmıyor. Bu filmde de Bond’u simgeleşmiş Aston-Martin marka arabasını kullanırken ve geleneksel tekniğiyle dövüşürken görüyoruz.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG