Erişilebilirlik

Jamala Schindler’in Listesi’nden Etkilenmiş


Jamala Schindler’in Listesi’nden Etkilenmiş
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

14 Mayıs günü İsveç’te düzenlenen 2016 Eurovizyon yarışmasının birincisi Jamala’nın, İkinci Dünya Savaşı sırasında Stalin’in Tatarları Kırım’dan sürmesine atıfta bulunduğu şarkısı Amerika’da da dikkat çekti.

Kırım Tatarı olan ve Ukrayna adına yarışan Jamala’nın “1944” isimli şarkısı, aynı zamanda Rusya’nın 2014’te Rusya’nın Kırım yarımadasını işgal etmesini de eleştiriyor.

Yarışma sonrası basın açıklaması yapan Jamala şunları söyledi:

“Gerçekler hakkında şarkı söyler; gerçekler hakkında konuşursam insanları etkileyebileceğimi düşünüyordum. Ve haklı çıktım. Her zaman yapmanız gereken şeye inanmanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer gerçek ve adil olduğuna inanıyorsanız yapın. Bu yarışmaya hazırlanırken, Itzak Perlman’ın bestelediği Schindler’in Listesi filminin müziklerini dinledim. İnanılmaz bir çalışma ve 1944 şarkısının da ona benzemesini istedim. Tabii ki filmin müzikleri kadar harika değil ama benzer bir duyguyu yansıtıyor.”

Jamala, yarışma sonrasında yeni bir şarkı üzerinde çalışmaya başladığını da söyledi. Jamala’nın yeni şarkısı “We are together” adını taşıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG