Erişilebilirlik

İngiltere Prens Philip’e Veda Etti


İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip için bugün kraliyet töreni düzenlendi. Tüm alay ve cenaze töreni, Londra'nın 30 kilometre batısında 950 yıllık bir kraliyet ikametgahı olan Windsor Kalesi'nin arazisinde halkın gözü önünde gerçekleşti ve televizyonda canlı yayınlandı.

İngiltere Prens Philip’e Veda Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

73 yıllık evliliğin ardından 9 Nisan'da 99 yaşında hayatını kaybeden Philip, askeri ve kraliyet geleneğiyle harmanlanmış bir cenaze töreninin ardından Windsor Kalesi'ndeki Kraliyet Mahzeni'nde toprağa verildi.

Prens Philip, Corona virüsü salgını önlemleri nedeniyle dar kapsamlı bir kraliyet töreni düzenlendi. Cenazeyeye silahlı kuvvetlerin 700 personeli katılsa da St George's Kilisesi’nde gerçekleşen törende yalnızca 30 kişi bulundu. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törende Kraliçe Elizabeth tek başına oturdu.

Philip ve kraliçenin çocukları Prenses Anne, Prens Andrew, Prens Edward ve tahtın varisi Prens Charles cenaze arabasının arkasından yürüdü; 94 yaşındaki kraliçe ise Bentley arabasıyla şapele gitti.

Torunlar Prens William ve Prens Harry de yan yana olmasa da tabutun arkasından yürüdü. Harry'nin kraliyet görevlerini bırakıp California'ya taşınmaya karar vermesi üzerine ilişkileri gerilen kardeşlerin arasında, kuzenleri Prenses Anne'nin oğlu Peter Phillips yer aldı.

Ülke çapında bir dakikalık saygı duruşu olan cenaze töreninden önce silahlı kuvvetler bandoları ilahiler ve klasik müzik çaldılar.

Yüzlerce asker, Cumartesi günü Windsor Kalesi'nde Prens Philip’in cenaze töreni için yürüdü. Prens Philip, hem Kraliyet Donanması'ndaki hizmeti, hem de Kraliçe II. Elizabeth’le evliliği dolayısıyla cenazede "cesaret, metanet ve inanç" sahibi olarak anıldı.

Bahar güneşi altında, bazı Windsor kenti sakinleri, Cumartesi günü çiçek bırakmak için kalenin dışında bekledi. Ancak halk, polisin ve sarayın Corona virüsü salgını nedeniyle toplanmama taleplerini dikkate aldı.

Philip'in tabutu, Cumartesi sabahı Kraliyet ailesinin özel şapelinden, öğleden sonraki cenaze alayına kadar kalacağı kalenin iç salonuna taşındı. Tabutun örtüsü, Philip'in kişisel talebine göre hazırlandı ve üzerinde Kraliyet Donanması şapkası, kılıcı ve bir çiçek çelengi yer aldı.

Cenaze, hem birçok birimin tören komutanı hem de savaş gazisi olarak Philip'in askeri bağlarını yansıttı. Ordu grupları, Kraliyet Denizci boruzanları ve silahlı kuvvetlerden seçilmiş bir şeref kıtası da dahil olmak üzere 700'den fazla askeri personel, törene katıldı.

Windsor’a yürüyenler arasında top atışı yapan Kral Birliği Kraliyet Atlı Topçuları, kırmızı tunikleri ve ayı derisi şapkalarıyla Muhafız alayları, İskoç etekli İskoçyalılar ve beyaz donanma şapkalarıyla denizciler vardı.

Planlamasına dahil olduğu cenazesinde Prens Philip, Land Rover'a olan sevgisi de dahil olmak üzere kişiliğini yansıttı. Philip, bir kazadan sonra 97 yaşında ehliyetinden vazgeçmek zorunda kalana kadar onlarca yıl boyunca dört çekişli aracın birkaç versiyonunu sürdü. Naaşı, kendi tasarladığı bir Land Rover Defender ile şapele taşındı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG