Erişilebilirlik

İtalyan Gemisinin Enkazı Kaldırıldı


Enkaz ekipleri geçen yıl İtalya kıyılarında meydana gelen ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada kısmen batan yolcu gemisinin kalıntısını kaldırmayı başardı.

Kazanın meydana geldiği Giglio Adası’nın sakinleri Salı günü yetkililerin 19 saatlik çalışma sonucu yatık geminin dik hale getirildiği açıklamasını coşkuyla karşıladı. Gemi 20 aydır bu yana kıyıdaki kayaların üzerine oturmuş bulunuyordu.

Giglio Belediye Başkanı Sergio Ortelli çalışmaların ardından yaptığı açıklamada günün kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Ortelli, adanın böylesine bir facia yaşadıktan sonra büyük sorumluluk aldığını belirtti.

Çalışma sırasında geminin hasarlı ve yosun kaplı sancak tarafı ortaya çıkarken gemi gövdesinin hala tek parça olduğu görüldü.

Enkaz çalışmaları 13 Ocak 2012’de meydana gelen kazada ölen, ancak cesetleri bulunamayan 2 kişinin aranmasına olanak sağlayacak.
Geminin gelecekyıl içinde tamir edilerek Giglio adasından taşınması planlanıyor.

Geminin kaptanı Francesco Schettino halen kasıtsız adam öldürme suçuyla yargılanıyor. Savcılar Schettino’yu kıyıya aşırı derecede yaklaşarak kazaya sebep olduğunu ve yolcuların tahliye çalışmaları bitmeden gemiyi terk etmekle suçluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG