Erişilebilirlik

İsyancılar Şam'a Takviye Kuvveti Gönderdi


Suriyeli isyancılar hükümet kuvvetlerinin Şam’ın dış mahallelerinde ilerlemesi üzerine bölgeye takviye kuvvet sevketti. Çatışmaların Suriye ordusunun tank ve topçu desteğinde girmeyi başardığı isyancıların kontrolundaki el-Kabun mahallesinde yoğunlaştığı bildiriliyor.

Son haftalarda çevredeki iki mahallenin daha hükümet kuvvetleri tarafından kuşatıldığı, isyancıların Şam’da hareket yeteneğinin giderek azaldığı haber veriliyor.

Muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu, Esat yanlısı güçlerin halen el-Kabun’da bir camide 200 kişiyi rehin tuttuğunu, Barzeh mahallesinde de 40 bin sivilin ayrım gözetmeksizin açılan top ateşi altında olduğunu bildirdi.

Hükümet kuvvetlerinin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını öne süren muhalif grup Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşları kadın, çocuk ve yaralıları hızla el-Kabun’dan tahliye etmeye çağırdı. El-Kabun, Şam’ın iki yıl önce Esat’a karşı ayaklanmaya ilk katılan mahallelerinden biriydi.

Öteyandan kuzeyde Türkiye sınırına yakın bölgede el-Kaide ile bağlantılı Nusra Cephesi militanlarının silahlı bir Kürt grubuyla çatıştığı bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'ne göre çatışma Nusra Cephesi militanlarının devriye gezmekte olan Kürt gruba saldırması ve bir kişiyi rehin alması üzerine çıktı.
Kürtler, toprak uyuşmazlığından doğan çatışmada sekiz Nusra Cephesi militanını öldürdüklerini bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG