Erişilebilirlik

İsyancılar Esad’ın Sarayını Hedef Aldı


Mideast Syria
Mideast Syria
Başkent Şam çevresinde askerlerle şiddetli çatışmalara giren isyancılar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sarayına ve bir Filistin mülteci kampına havan topuyla saldırdı. Hükümetin kontrolundaki başkentte son günlerde çatışmalar şiddetlendi. İsyancılar Başkan Esad’ın başkentteki üst düzey destekçilerine yönelik saldırılarını da arttırdı.

Suriye’de giderek yayılan çatışmaların kendi topraklarına taşmasından kaygılanan Türkiye, sınır bölgesinde konuşlandırmak üzere NATO’dan Patriot savunma füzeleri istemeyi planladığını açıkladı.

Buarada, İngiltere Başbakanı David Cameron’un ofisinden yapılan açıklamada İngiliz hükümetinin, Suriye krizine çözüm üretmek amacıyla Suriye muhalefetinin askeri temsilcileriyle doğrudan temasa geçilmesini onayladığı bildirildi. Ancak İngiltere, muhalefete askeri destek sağlamayacağını vurguladı.

Ürdün’de Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplarda incelemeler yapan İngiltere Başbakanı Cameron, Suriye’de katliamı bitirmek için Başkan Barack Obama’yla çalışmak istediğini söyledi.

Öteyandan, Suriye’deki insan hakları eylemcileri, Şam ve Halep’teki çatışmalarda hayatını kaybedenler de dahil olmak üzere ülke genelinde bir gün içinde toplam 150 kişinin öldüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG