Erişilebilirlik

İşte Dünyanın En Büyük Gemisi


Dünyanın en büyük yolcu gemisi Harmony of the Seas (Denizlerin Armonisi), bugün on binlerce meraklı seyirci eşliğinde, Fransa'da inşa edildiği Saint Nazare donanma şantiyesini terketti. Saint Nazare'da 40 ayda inşa edilen ve 1 milyar Euro'ya mal olan 7 bin yolcu kapasiteli dev yolcu gemisi, 362 metre uzunluğuyla Eyfel Kulesi'ni geçiyor. Titanic beş katı büyüklüğündeki gemi Fransa'dan İngiltere'nin Southampton limanına giderek, buradan ilk yolcularını alıp Barselona'da demir atacak.

Harmony of the Seas, 6 bin 360 yolcu, 2 bin 100 kişilik de mürettebat kapasitesine sahip. Bu dev geminin sahibi ise, dünyada 24 gemisi olan Amerikan Royal Caribbean Cruises Şirketi.

Yapımı 2 yıl süren gemi, 362 metre uzunluğunda, Eyfel Kulesi'nden 38 santimetre daha uzun, Titanic'in ise tam 5 katı büyüklüğünde. 84 futbol sahası büyüklüğündeki gemi, 34 adet A340 tipi yolcu uçağının yolcularını taşıyabilecek kapasiteye sahip.,

Adela 'yüzen kent'

Kapasitesiyle 'yüzen bir kenti' andıran gemi, 66 bin metrekare yüzeye sahip ve çok sayıda restoranın yanısıra eğlence parkları, yüzme havuzları, saunalar, buz pateni pisti gibi çeşitli mekanlara da ev sahipliği yapıyor. Gemi, dünyanın en büyük su kaydırağı, basketbol, mini golf sahaları, sörf merkezi, alışveriş sokağı, açık bahçe, kumarhane, tiyatro gibi deniz kenarındaki bir kentte bulunabilecek tüm özelliklere sahip.

Barselona'ya demir atacak

İlk açılış yolşculuğunu, 29 Mayıs'ta Bahama Adaları bayrağı ile İngiltere'nin liman kenti Southhampton'dan gerçekleştirecek. Yolculuk 5 Haziran'a kadar sürecek. Harmony of the Seas, 5 Haziran'da Barselona limanına demir atacak. Dev gemi, Ekim ayı sonunda Avrupa'yı tümüyle terkederek, Karayip adalarında bundan böyle kalacağı limana ulaşacak.

STX France 10 yeni gemi yapacak

Fransa'nın Saint Nazare kentindeki donanma şantiyesinde, Harmony of the Seas'in boşalttığı alan ise uzun süre boş kalmayacak. Dev gemiyi yağan STX France, önce Mısır'a 2017'de iki Mistral savaş gemisi devredecek. Ardından 2016-2020 tarihleri arasında MSC adlı firmayla imzaladığı 4 Milyar Euro değerindeki sözleşme karşılığında, 10 yeni gemi daha inşa edecek.

Ancak bütün bu yeni sözleşmelere rağmen, Harmony of the Seas, uzun yıllar dünyanın en büyük gemisi olmaya devam edecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG