Erişilebilirlik

İstanbul’da Terör Saldırısı


Aylardır İstanbul’u tehdit eden IŞİD, bu sabah kanlı bir eyleme imza attı. Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığı bildirilen bir intihar bombacısı Alman turist grubunun yakınlarında kendisini patlattı. İstanbul Valiliği’nin verdiği ilk bilgilere göre, saldırıda ölü sayısı 10 iken ilerleyen saatlerde 11’e yükseldi. Saldırıda 15 turist de yaralandı.

Yerel saatle 10.20 sularında İslam Eserleri Müzesi’nin hemen karşısında düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerden 9’u Alman vatandaşı ikisi ise Güney Koreli.

Saldırı sonrası Sultanahmet Meydanı’nda kısa süreli panik yaşanırken patlama sırasında çıkan ses Beşiktaş ve Beyoğlu’ndan da duyuldu.

Görgü tanığı: İntihar bombacısı

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan bir görgü tanığı bomba parçalarının Adliye’nin önündeki sokağa düştüğünü belirtti.

Sultanahmet Meydanı’nın hemen arkasındaki sokakta ofisi bulunan Dilek Ercanlar, “Patlamadan on dakika önce ofisime girdim. Patlama saat 10.20’de oldu. Dışarı çıktığımda insanlarda büyük bir panik vardı. Buradaki otopark görevlisi saldırganın sokağın başındaki seyyar satıcının önünden geçerek kendini patlattığını söyledi. Aslında hedefin zabıta noktası olduğu söyleniyor ancak orada polis olduğu için daha erken kendini patlatmış. Sokağa ve bizim ofislerimize düşen bomba parçaları polisler tarafından toplandı. İlk anda büyük panik oldu ancak şimdi insanlar sakinleşti. Bölge giriş çıkışa kapatıldı,’’ dedi.

Sultanahmet'te Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı

Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren adını açıklanmasını istemeyen bir rehber, patlamanın bir Alman turist grubunun Sultanahmet Meydanı’nda dolaştığı sırada meydana geldiğini söyledi. Grubu gezdiren rehber Sibel Şatıroğlu yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi’ne kaldırıldı.

İstanbul Turist Rehberleri, yaralılara yardımcı olunması amacıyla Haseki, Cerrahpaşa, Vakıf Gureba ve Samatya hastanelerine Almanca ve İspanyolca bilen rehberlerin gitmesini istedi. Hastanelerdeki yaralıların Almanya, Peru ve Norveç vatandaşı olduğu bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldı. Daha sonra Davutoğlu’nun başkanlığında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in katılımıyla güvenlik toplantısına geçildi.

Kurtulmuş: Güvenlik zafiyeti yok

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantı sonrası yaptığı açıklamada güvenlik zaafiyeti olmadığını söyledi. Kurtulmuş, ‘‘Saldırıda herhangi bir zafiyet söz konusu değil. Bu anlamda güvenlik kuvvetleri tarafından da o alan içerisinde 5-10 saniye içerisinde durdurulup sorgulanmıştır. Hayır takip edilmekte olan bir saldırgan değil. Binlerce isim var bu anlamda, onlar takip ediliyor. Suriye’den Türkiye’ye yeni girmiş birisi olduğu belli,’’ dedi.

Görgü Tanıkları Patlama Anını Anlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG