Erişilebilirlik

İstanbul'da Terör: 11 Ölü 36 Yaralı


İstanbul son beş ayda üçüncü kez terörün hedefi oldu. Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi’nden sonra terör, kendisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehzade Camii’nin bulunduğu Şehzadebaşı’nda ortaya çıktı.

Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında bombalı araçla yapılan saldırı sonucu 7’si polis 11 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alınırken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Amerika’nın Sesi’nin konuştuğu görgü tanıkları, şiddetli bir patlama olduğunu ve ardından silah sesleri duyduklarını söylediler.

Görgü Tanıkları Olay Anını Anlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Erdoğan: Ciğerimiz kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olaydan sonra Haseki Hastanesi’nde yatan yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Erdoğan, “Açık net söyleyeyim, terör örgütünün sivil, asker polis ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır. Bunlara karşı terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir hiçbir tarafı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi yılmadan vereceğiz. Ciğerimiz kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimize edilmesidir asıl olan. Milletimizin başı sağ olsun diyoruz” dedi.

Mimar Sinan’ın Şehzade Camii de hasar gördü

Saldırı sonrası çevredeki birçok binayla birlikte Mimar Sinan’ın çıraklık eseri olarak kabul edilen Şehzade Camii’nde tahribat oluştu. Polis Şehzadebaşı Caddesi’ni trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının tamamlamasının ardından saldırıda hasar gören çevir kuvvet otobüsü alandan çıkarılacak.

Güvenlik uzmanları saldırının PKK ya da IŞİD tarafından düzenlendiği iddiasında bulunurken henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

İstanbul'da Terör: 11 Ölü 36 Yaralı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

ABD Büyükelçisi saldırıyı kınadı

Terör saldırısını birçok ülkenin Türkiye’deki misyon şefleri kınadı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, büyükelçiliğin Twitter hesabından yayınlanan mesajında saldırıyı kınarken Türkiye ile omuz omuza durmayı sürdürdüklerini söyledi.

Bass, “İstanbul’daki vahşi terör saldırısının derin üzüntüsü içindeyim. Hiçbir amaç, böylesi mantıksız bir şiddeti haklı gösteremez. Yaralılara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Bu menfur saldırıyı kınıyor, terörle mücadelede Türkiye ile omuz omuza durmayı sürdürüyoruz” dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG