Erişilebilirlik

İstanbul'da Bombalı Saldırı


Ankara’daki terör saldırısından bir hafta sonra bu kez İstanbul’da bir intihar bombacısı üstündeki bomba düzeneğini patlattı. İstanbul’un en merkezi noktası kabul edilen İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında biri intihar bombacısı olmak üzere 5 kişi öldü.

Saldırı sonrası hükümet adına ilk açıklamayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Saldırıda 36 kişinin yaralandığını yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, yaralılardan 7'sinin ameliyatta olduğunu söyledi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Ahmet isimli bir İstanbullu, patlamanın 30 metre arkasında gerçekleştiğini söyledi: “Bir yakınımın yanına çalışmaya gidiyordum. Öyle şiddetli bir patlama oldu ki ben yüz üstü yer düştüm. Herkes bir tarafta kaçıştı. Büyük bir panik oldu” dedi.

İstanbul'da Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00

Güvenlik güçleri, intihar bombacısının hedefindeki yere ulaşmadan patlamanın olduğu görüşünde. Saldırganın üzerindeki düzeneğin kendisi tarafından mı yoksa uzaktaki başka biri tarafından harekete geçirildiği henüz bilinmiyor.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sivil geçişine ve araç trafiğine kapatıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Görgü tanığı foto muhabiri Kemal Aslan, Amerika'nın Sesi'nden Hilmi Hacaloğlu'nun sorularını yanıtladı.

Görgü Tanığı İstanbul'daki Saldırıyı Anlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Aslan, "Evim çok yakın olmasına rağmen patlamayı duymadım. Ancak ajanstan aranınca haberim oldu. İstiklal Caddesi'ne çıktığımda Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde yerde parçalanmış bedenler gördüm. İnsanlar panik içerisindeydi. İnsanlar sokak ortasında sağa sola koşuşuyordu ama bir taraftan da sakinlik vardı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise olay sonrası yaptığı ilk açıklamada "Hain planlarını uygulamaya koymaya çalışıyorlar. Ancak terör karşısında geri adım atmayacağız. Teröre alışmayacağız. Gündelik hayatımızı devam ettireceğiz" dedi.

Öğleden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'ndaki başbakanlık ofisinde güvenlik zirvesi düzenlenecek.

İstanbul'daki Bombalı Saldırının Ardından Sokaklar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

Bakan Müezzinoğlu: '12 yaralı yabancı ülke vatandaşı'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, patlama mahallinden sevk edilmiş hastanelerde 36 yaralı bulunduğunu kaydetti. Bu yaralılardan 7'sinin ameliyatta olduğunu belirten Müezzinoğlu, yaralılardan 12 kişinin ise yabancı ülke vatandaşı olduğunu da açıkladı. Müezzinoğlu da, canlı bomba olan kişiyle birlikte şu anki ölüm sayısını 5 olarak teyit etti.

Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dolmabahçe'deki başbakanlık ofisinde acil durum toplantısı yapılacağını ve oraya geçeceğini de açıkladı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu ise, önceki saldırılarda olduğu gibi patlamayla ilgili haber ve görsel malzemelerin yayınlanmasını yasakladı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG