Erişilebilirlik

İstanbul’da Canlı Bomba: 1 Polis Öldü


Turkey Attack
Turkey Attack

İstanbul’un turizm merkezlerinden Sultanahmet Meydanı yakınlarındaki polis noktasına intihar saldırısı yapıldı. Saldırıda bir polis öldü, bir polis yaralandı. Polis kaynaklarına göre, saldırıyı bir DHKP-C militanı düzenledi

İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’ndaki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda bir polis öldü. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını yitirirken hafif yaralanan polis Taner Şenel’in tedavisi sürüyor.

Üzerindeki bombayı patlatan kadın saldırgan da olay yerinde öldü.

Davutoğlu: Polislerimiz kahramanca davrandı; terör bağlantısı aranıyor

Polislerin kahramanca davranarak daha ağır bir zayiatı önlediğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, geniş çaplı arama talimatı verildiğini söyledi. Davutoğlu, ‘İstanbul’da merkezi bir konumda söz konusu olan bu saldırı çerçevesinde en geniş, en detaylı araştırmalar yapılıp, örgüt bağlantısı tespit edildiğinde, daha ileri aşamalarda gereken adımlar da atılacaktır. Saldırganın örgüt bağlantısı tespit edildiğinde gereken adımlar atılacak. İstihbarat birimlerinizin çalışması sürüyor’ dedi.

Polis kaynakları: Saldırgan DHKP-C’li Elif Sultan Kalşen

Türkiye’nin önde gelen kanallarından Show TV ana haber bülteninde eylem öncesine ait olduğu iddia edilen bir görüntü yayınladı. Görüntüde yer alan siyah çarşaflı kadının intihar eylemini gerçekleştiren saldırgan olduğu iddia edildi.

Polise kaynakları, eylemi DHKP-C örgütü militanlarından Elif Sultan Kalşen’in gerçekleştirdiğini belirtiyor.

‘İntihar bombacısı Kocaeli Üniversite’nde öğrenciydi’ iddiası

Kalşen’in 19 Aralık 2000’de Türkiye’deki birçok cezaevinde sürmekte olan açlık grevini sona erdirmek için gerçekleştirilen 2’si güvenlik görevlisi 30’u tutuklu 32 kişinin öldüğü Hayata Dönüş Operasyonu’nda kendini yakan Fidan Kalşen’in yeğeni olduğu bildiriliyor.

İntihar saldırısını gerçekleştirdiği öne sürülen 28 yaşındaki DHKP-C militanı, iki yıl önce medyada yer alan ‘canlı bomba’ olduğu yönündeki haberleri yalanlamıştı.

Daha önce 21 ay cezaevinde tutuklu kalan Kalşen, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisiydi.

Ancak DHKP-C, intihar saldırısını henüz üstlenmedi.

Aşırı sol örgüt Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi, DHKPC, geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisinin bulunduğu Dolmabahçe Sarayı önündeki polise yapılan saldırıyı üstlenmişti.

DHKP-C geçen hafta Başbakanlık Ofisi’ne saldırı gerçekleştirdi

Bugüne kadar çok sayıda ölümlü saldırı gerçekleştiren DHKP-C örgütü en son geçtiğimiz hafta Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ndeki polis noktasına yönelik saldırı girişimini üstlenmişti.

DHKP-C militanı Fırat Özçelik’in polislere attığı iki bomba patlamamış, daha sonra silahına başvuran saldırgan polisler tarafından yakalanmıştı. Eylemden sonra bir açıklama yayınlayan örgüt, Gezi olayları sırasında yaralandıktan 269 gün sonra hastanede ölen Berkin Elvan’ın intikamını almak için eylemlerin süreceği mesajını vermişti.

Bombalı saldırının ardından DHKP-C üyesi bir grup, Sarıgazi’de molotoflu eylem gerçekleştirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG