Erişilebilirlik

İstanbul'un Kalbinde Canlı Bomba


İstanbul'un Kalbinde Canlı Bomba
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Türkiye'de son beş ayda Ankara'da üç ve İstanbul-Sultanahmet'teki bir bombalı saldırının ardından şimdi de kentin kalbi İstiklal Caddesi'nde canlı bomba patladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlama mahallinden sevk edilmiş hastanelerde 36 yaralı bulunduğunu kaydetti. Bu yaralılardan 7'sinin ameliyatta olduğunu belirten Müezzinoğlu, yaralılardan 12 kişinin ise yabancı ülke vatandaşı olduğunu da açıkladı. Müezzinoğlu da, canlı bomba olan kişiyle birlikte şu anki ölüm sayısını 5 olarak teyit etti.

Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde acil durum toplantısı yapılacağını ve oraya geçeceğini de açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre; olay mahallinden ilk acil yardım çağrısı saat 10.58’de alındı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevkiyatı yapıldı.

Hedef Beyoğlu Kaymakamlığı mıydı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, konuya ilişkin kameralar önünde ilk resmi açıklamayı yaptı. Şahin, İstiklal Caddesi ile Balo Sokak’ın kesişim noktasında gerçekleşen bombalı saldırı noktası için “Beyoğlu Kaymakamlığı’nın önünde” ifadesini kullandı. Şahin, canlı bomba olan kişiyle birlikte 5 ölüm olduğunu dile getirdi. Şahin’in verdiği bilgiye göre; canlı bomba haricinde 4 kişi olay yerinde vefat ederken; 20 yaralıdan 3 kişi için hayati tehlike riski yüksek görünüyor.

Diplomatik misyonlar temkinliydi

Bu arada geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın kararıyla Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu ile Alman eğitim kurumları geçici süreyle kapatılmıştı. Bunun yanı sıra İstanbul’da İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları da geçici süreyle hizmet vermeme kararı almıştı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Valilik ise yabancı temsilciliklere tepki göstermişti

Yabancı misyon temsilciliklerince terör riski karşısındaki önlemlere ise İstanbul Valiliği’nci yazılı açıklamayla tepki gösterilmişti. Valilikten 17 Mart günü yapılan yazılı açıklamada, şöyle denilmişti:

"Bazı basın yayın organları ile internet sitelerinde ve özellikle sosyal medyada, ülkemizde son zamanlarda maruz kalınan terör olayları sebebiyle kamuoyumuzda oluşan hassasiyeti kullanarak halkımızı tedirginlik ve endişeye sevk edebilecek şekilde haber veya mesajların yayılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür haber veya mesajların, terör örgütlerine müzahir kişilerce ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığı kamuoyumuzun malumudur. Ayrıca sosyal medyada iyi niyetli vatandaşlarımızın farkında olmadan bu tür art niyetli haberlerin yaygınlaşmasına alet oldukları anlaşılmaktadır. Bu çerçevede ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin de 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Devletimiz, binlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak bütün kurumlarıyla her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz”

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG