Erişilebilirlik

İstanbul Saldırısını DHKP-C Üstlendi


Aşırı solcu örgüt web sitesinde yayınladığı açıklamada bombalı intihar saldırısını 2013'deki hükümet karşıtı protestolarda yaralanan ve daha sonra ölen15 yaşındaki bir gencin intikamını almak için düzenlediğini belirtti

İstanbul’da bir polisin öldürüldüğü, bir diğerinin yaralandığı bombalı intihar saldırısının sorumluluğunu Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) adlı aşırı solcu örgüt üstlendi.

Örgüt web sitesinde yayınladığı açıklamada saldırının, 2013’deki hükümet karşıtı protestolarda yaralanan ve geçen yıl ölen 15 yaşındaki bir gencin katli olayına misilleme olduğunu belirtti.

Sultanahmet Meydanı’ndaki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını yitirmişti. hafif yaralanan polis Taner Şenel’in tedavisi sürüyor.

Üzerindeki bombayı patlatan kadın saldırgan da olay yerinde öldü.

Polis kaynakları: Saldırgan DHKP-C’li Elif Sultan Kalşen

Türkiye’nin önde gelen kanallarından Show TV ana haber bülteninde eylem öncesine ait olduğu iddia edilen bir görüntü yayınladı. Görüntüde yer alan siyah çarşaflı kadının intihar eylemini gerçekleştiren saldırgan olduğu iddia edildi.

Polise kaynakları, eylemi DHKP-C örgütü militanlarından Elif Sultan Kalşen’in gerçekleştirdiğini belirtiyor.

‘İntihar bombacısı Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenciydi’ iddiası

Kalşen’in 19 Aralık 2000’de Türkiye’deki birçok cezaevinde sürmekte olan açlık grevini sona erdirmek için gerçekleştirilen 2’si güvenlik görevlisi 30’u tutuklu 32 kişinin öldüğü Hayata Dönüş Operasyonu’nda kendini yakan Fidan Kalşen’in yeğeni olduğu bildiriliyor.

İntihar saldırısını gerçekleştirdiği öne sürülen 28 yaşındaki DHKP-C militanı, iki yıl önce medyada yer alan ‘canlı bomba’ olduğu yönündeki haberleri yalanlamıştı.

Daha önce 21 ay cezaevinde tutuklu kalan Kalşen, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisiydi.

Aşırı sol örgüt Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi, DHKPC, geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisinin bulunduğu Dolmabahçe Sarayı önündeki polise yapılan saldırıyı üstlenmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG