Erişilebilirlik

İstanbul’daki Saldırı Sonrasında New York’ta Güvenlik Güçleri Alarmda


İstanbul’da 43 kişinin yaşamını yitirdiği 239 kişinin de yaralandığı IŞİD terör saldırısı ve başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü’nde saldırı tatbikatı yapılmasının ardından New York’ta güvenlik güçleri de en üst düzey alarma geçti.

Dün New York JFK Havalimanı'nda 5’inci terminalde bulunan şüpheli bir paket nedeniyle güvenlik güçleri terminalde bulunan yolcuları tahliye etmiş, havaalanında kısa sürelik bir bomba paniği yaşanmıştı.

Bomba uzmanlarının şüpheli paketi incelemesi sonrasında terminal yeniden açılmış, ancak uçak seferlerinin birçoğu rötarlıyapılmıştı.

New York’un diğer uluslararası havaalanları LaGuardia ve Newark’ ta güvenlik önlemleri arttırıldı.

Terörle mücadele timleri görevde

New York’ta metro ve şehirlerarası tren seferlerinin yapıldığı ana istasyonlar Grand Central, Penn Station ile şehirlerarası otobüs seferlerinin yapıldığı Port Authority’de güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.

Başta Times Meydanı olmak üzere kentin önemli kalabalık ve turistik bölgelerinde polis sayısı arttırıldı. Terörle mücadele timleri ve özel kuvvetler kentin stratejik ve önemli bölgelerinde görevlendirildi.

Empire State Binası karardı

İstanbul’da Atatürk Havaalanına düzenlenen terör saldırılarına ABD’den tepkiler sürüyor. New York’un tarihi Empire State Binası İstanbul’a düzenlenen terör saldırısını protesto etmek ve terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla dün akşam ışıklarını söndürüp karanlığa büründü.

Empire State Binası’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda İstanbul terör saldırısını kınamak için karartılan gökdelenin fotoğrafı da paylaşıldı. Empire State Binası Twitter hesabında “İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldırısının kurbanlarının anısına binamız bu gece karanlıkta kalacak” denildi.

Saldırı gazetelerinin tümünde birinci sayfadan verildi

New York’ta yayımlanan gazetelerin tamamının birinci sayfasında İstanbul Atatürk Havalimanı’na IŞİD’ in düzenlediği terör saldırısı vardı. New York Daily News gazetesi birinci sayfasının tamamını İstanbul saldırısına ayırdı. Haberi “Bebek katilleri” başlığıyla verdi.

New York Post gazetesi de birinci sayfasından verdiği İstanbul terör saldırını 'Daha kaç kişi ölecek?' başlığıyla okuyucularına duyurdu.

New York Times ve Wall Street Journal gazeteleri de İstanbul’un kana bulayan terör saldırılarını birinci sayfalarında manşetten yayımladı. New York Times’ın manşetinde “IŞİD’in hareket rahatlığına son veren Türkiye örgütün gazabına geldi” diye yazdı.

T- Mobile ABD’den Türkiye’ye yapılan telefon konuşmalarından ücret almayacak

T-Mobile firması İstanbul terör saldırısında ABD’deki müşterilerinden bir hafta boyunca Türkiye ile telefon konuşmalarından para almayacağını açıkladı.

T -Mobile Başkanı ve CEO’su John Legere, Twitter hesabında şirketin yazılı açıklamasını yayınladı. Terör saldırısında duyduğu üzüntüyü ifade etti. Legere, “Kalplerimiz bu korkunç ve trajik terör saldırısından etkilenen herkesin yanında. T Mobile, MetroPCS, GoSmart, WalMart Mobile servislerini kullanan müşterilerimizden bir hafta boyunca Türkiye ile telefon konuşmalarında ve mesajlarında para almayacağız” dedi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG