Erişilebilirlik

İsrail Suriye Füzelerini İmha Etti


İsrail, Suriye tarafından Golan Tepeleri’ne atılan iki roketin, "Demir Kubbe" savunma sistemiyle yok edildiğini duyurdu. Kısa menzilli savunma sistem, Suriye’deki savaşçılara karşı ilk defa harekete geçirildi.

İsrail basını, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ne roket atışının, Suriye’deki savaşın kasıtsız bir yansıması olduğunu duyurdu. İki roketin parçalandıktan sonra İsrail topraklarına düştüğü, olayda can kaybı olmadığı bildirildi. Suriye’den olayla ilgili bir açıklama gelmedi.

Suriye’deki çatışmalara doğrudan müdahil olmaktan kaçınan İsrail, 13 Eylül’de savaş başlıklarının işgal altındaki bölgeye düşmesi üzerine sınır ötesindeki askeri hedeflere hava saldırısı başlatmıştı. Bu saldırılardan kısa bir süre sonra Suriye, bir İsrail savaş uçağını ve bir insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etmişti. İsrail ordusu bu iddiayı reddetmişti.

İsrail, kuzeydoğusundaki Golan Tepeleri’ni 1967’de Altı Gün Savaşı’nda ele geçirmişti. İsrail ordusu, zengin su kaynakları olan bölgeyi roket ve topçu atışlarından korumak için, Demir Kubbe adını verdiği misilleme sistemini geçen yıl konuşlandırmıştı.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG