Erişilebilirlik

İsrail Sınırında Ateşkes


Mısır, İsrail’in güneyine roket atışları yapan Filistinli militanlarla buna hava saldırılarıyla karşılık veren İsrail arasında ateşkes sağladı

İsrail ile Gazze’deki Filistinli militanlar, Mısır’ın girişimiyle yapılan ateşkesin yürürlüğe girdiğini açıkladı. İki gündür militanların roket atışlarına İsrail hava saldırılarıyla karşılık veriyordu. İsrail ordusu dün öğle saatlerinden bu yana roket atışlarının durduğunu, hava saldırılarının da dün sabah saatlerinde sona erdirildiğini kaydetti.

Filistin tarafından atılan roket ve havan topu mermileri İsrail’in güneyinde, evlere isabet etti, sınır yakınlarında çalışan bazı işçilerin yaralanmasına neden oldu.

İsrail iki gün içinde toplam 80 roket mermisi atıldığını duyurdu.

İsrail’in hava saldırısında ise dört Filistinli yaşamını yitirdi. Bunlardan üçünün Hamas militanı olduğu bildirildi.

Hamas ve Halk Direnişi Hareketi adlı bir grup saldırıların sorumluluğunu üstlendi. Her iki grup da, saldırıların İsrail’in sert tutumuna misilleme amacıyla düzenlendiğini açıkladı.


Hamas, İsrail’in Katar Emiri’nin ziyaretinin intikamını almaya çalıştığını iddia etti. Katar Emiri’nin Salı günkü ziyareti, Hamas’ın 2007 yılında Gazze’nin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana bir ülke liderinin ilk ziyaretiydi.

Hamas, Katar Emiri’nin ziyaretini siyasi ve ekonomik alanda Gazze’ye uygulanan tecridin sona erdirilmesinde önemli bir adım olarak kabul ediyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG