Erişilebilirlik

İsrail Savunma Bakanı İstifa Etti


İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Başbakan Benyamin Netanyahu ile yaşadığı “güven eksikliği” nedeniyle istifa edeceğini açıkladı. Yalon’un yerine yeni bir bakan atanacağı uzun bir süredir haberlere yansıyordu.

Yalon, twitter’dan yaptığı açıklamada, “Başbakana bu sabah son gelişmelerdeki tavrı ve ona karşı güven eksikliğim nedeniyle istifamı sundum, hükümetten ve parlamentodan istifa ediyorum, siyasi hayatıma ara veriyorum,” dedi.

Netanyahu ve Yaalon son günlerde askeri yetkililerin siyasetle ilgili açıklamaları konusunda anlaşmazlığa düşmüştü.

Yaalon’un istifası eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın aşırı sağcı partisi Yisrael Beitenu’yu Netanyahu’nun koalisyonuna katılması isteğini açıklamasından iki gün sonra geldi. Lieberman bunun ancak Savunma Bakanı olması durumunda mümkün olabileceğini söylemişti.

Bu hafta başında da Netanyahu, Lieberman’a koalisyona katılması çağrısında bulunmuştu.

Lieberman, İsrail politikasında kutuplaştırıcı bir isim olarak biliniyor. Daha önce Filistin benzin istasyonlarının, bankalarının ve ticaret merkezlerinin bombalanmasını istemişti. Son dönemde Arap partilerin seçimlere katılmasını engellemeye çalışmış ancak bu Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

Lieberman’nın yıldızı 1996’da parladı, Netanyahu’ya yakın isimlerden biri oldu. Geçmişte Dışişleri Bakanlığı da dahil bazı bazı bakanlıklar yaptı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG